Saman fiyatları tavan yaptı

Elbistan’da hasadın başladığı ilk günlerde 500 liradan alıcı bulan samanın fiyatı, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere ülkenin birçok noktasından gelen yoğun talep doğrultusunda tavan yaptı.

Saman fiyatları tavan yaptı
Saman fiyatları tavan yaptı
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Ovası’nda buğday hasadı tamamlandı. İlçe genelindeki besiciler ve hayvan yetiştiricileri, hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak için hasadın başladığı ilk günden itibaren saman temini için hummalı bir çalışma yürüttü. Elbistan’daki besicilere ek olarak, başta Adıyaman, Malatya, Gaziantep gibi illerdeki besicilerden gelen yoğun talep, saman fiyatının da dövizle yarışmasına neden oldu.

İlk başlarda 500 TL’den alıcı bulan samanının fiyatı, bir ay içerisinde tavan yaptı. Saman, 750-800 liradan alıcı bulurken; Elbistan’dan Türkiye'nin çeşitli bölgelerine saman gönderen çiftçiler, il dışından gelen talebe yetişemediklerini belirttiler.

Çiftçiler, “Saman fiyatlarında artış söz konusu. İç piyasadan çok il dışından talep var. Kamyonlarla Doğu ve Güneydoğu illerine saman gönderiyoruz. Karadeniz’e bile saman gönderiliyor. Bu işi ticari olarak yapan kişiler, çiftçilerden aldıkları samanı presleyip çuvallayarak kamyonlarla il dışındaki besicilere götürüyor. Hasadın ilk günlerinde 500 TL’den satıyorduk. Fiyatlar, şimdilerde ise 800 liraya ulaştı. Saman, altın oldu desek doğru olur” şeklinde konuştular.

10 Ağu 2020 - 18:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Yusuf ozturk - Siz acaba 1 kılo samani 800 lira cokmu guruyorsunuz gübre 3 bin olmuş mozot 6 lira olmuş en ufak traktör 100 bin olmuş 1 traktör bakımı 1000 lirayi geciyor bunlari bi hesap yapim sonra altın oldu deyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:34
04

Turgay - Varsa alacak cifli cır cır 750 lira yer Elbistan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:34
02

Ali - Sayın birlik başkanları siz aylıkları alın malı olmayan saman toplasın Fiat artsın sizlerde daralan çiftçiden elindeki malları alırsınız ALLAH tan korkun biraz millete calşın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:34
01

Sururi demircan - Saman pahalı ama ne ucuzki mozotmu gübremi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ağustos 18:34