Şakalar: Şehit ve gaziler adına para isteyenlere itibar etmeyin

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi Turgut Şakalar, şehit ve gaziler adına yardım topladıklarını ifade ederek para talep eden kişilere itibar edilmemesini istedi.

Özelikle esnaf ve vatandaşları şehir dışından arayarak, şehit aileleri ve gaziler için yardım topladıklarını belirtip para talep eden kişilerin, vatandaşların temiz duygularını istismar ettiklerini ve bu yolla haksız kazanç sahibi olduklarını belirten Şakalar, “Şehit ve gazi derneklerini adını kullanarak veya başka şekilde arayıp, yardım isteyen kişilere halkımız itibar etmesin ve bu kişilere para vermesin” dedi.

Şakalar, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Şehit aileleri ve gazi derneklerinin ismini kullanarak veya başka bahanelerle yardım topladıklarını belirterek, esnaf ve vatandaşları arayıp para talep eden kişilere vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmesinler. Konu şehit aileleri ve gaziler olunca, her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olan vatandaşlarımızın bu temiz duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden bu kişilerin topladıkları paraları ne acıdır ki; şehit aileleri ve gazilere vermediklerini de biliyoruz. Devletimiz, şehit aileleri ve gazilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. O nedenle vatandaşlarımızın böylesi kişilerin tuzağına düşmemelerini, bu şekilde kendilerini arayıp para isteyenleri, dergi veya gazete satmak isteyenleri güvenlik güçlerine bildirmelerini istiyoruz.”

13 Haz 2018 - 17:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.