Rizeli gençler, Ekinözü’nde ‘acı su’ içti, kızıl göleti gezdi

gElbistan Gençlik Merkezi ile Rize Gençlik Merkezi’nin başlattığı ‘Çay-Şeker Kardeşliği’ projesi kapsamında Rize’den gelen gençler, Ekinözü ilçesini ziyaret etti.

Rizeli gençler, Ekinözü’nde ‘acı su’ içti, kızıl göleti gezdi
Rizeli gençler, Ekinözü’nde ‘acı su’ içti, kızıl göleti gezdi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

İlçedeki doğal maden suyu kaynaklarından yeryüzüne ulaşan ‘acı suyu’ ilk kez tadan Rizeli gençler, kızıl göleti de gezmeyi ihmal etmedi.

Çayla şekerin birbirini tamamlaması fikrinden yola çıkarak Elbistan Gençlik Merkezi ile Rize Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan ‘Çay-Şeker Kardeşliği’ projesinin, Elbistan’daki ayağı başladı. Geçtiğimiz hafta Rize’ye giderek çayın tarladan sofraya geliş sürecine tanık olan ve çay toplayan Elbistanlı gençlerden sonra Rizeli gençler de şekerpancarının sofraya ulaşıncaya kadar yaşadığı değişimi görmek için Elbistan’a geldi. Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı nezaretindeki 17 Rizeli genç, Elbistan programının yanı sıra çevre ilçelere de geziler düzenledi. Çevre ilçe gezilerinin ilk durağı ise, Ekinözü oldu. Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’ın eşliğinde Ekinözü’ne giden Rizeli gençler, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’i makamında ziyaret etti. Burada Başkan Çeleğen’e ahşap çay kutusu ve Rize bezinden atkı hediye edildi.

Daha sonra Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Yener’le birlikte Aşağı ve Orta İçme’de doğal maden suyu kaynaklarını gören Rizeli gençler, daha sonra terk edilen demir madeninde oluşan kızıl göleti inceledi. Rizeli gençler, ilk defa karşılaştıkları bu doğal oluşumu bol bol fotoğraflamayı ihmal etmedi. Başkan Çeleğen, ziyaretin son bölümünde Yukarı İçme Parkı’na geçen Rizeli gençlere, yemek ikramında bulundu.

Gezi sonrasında değerlendirme yapan Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ise, projeyi toprağa atılan bir tohuma benzetti. Çakmakçı, “Elbistan Gençlik Merkezi ile Rize Gençlik Merkezi arasında ‘Çay-Şeker Kardeşliği’ projesi yapmaktayız. Projenin ilk aşamasında Elbistanlı gençleri Rize’de misafir etmiştik. İkinci etapta da Rize Gençlik Merkezi’ni aktif olarak kullanan gençlerle Elbistan’a geldik. Çayın ve şekerin tarladan soframıza geliş serüvenine gençlerimizin birebir yaparak, yaşarak, dokunarak tanık olmasını amaçlamamızın yanı sıra kültürel bir alışveriş olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni dostluklar oluşturmak için buradayız. Ekinözü Belediye Başkanımız Sayın Nursi Çeleğen, bu kapsamda bizleri ağırladı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, farklı kültürlerin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayacak projelerin önemine vurgu yaptı. Çay-Şeker Kardeşliği projesi, hem Elbistan’ımız hem de Rize’miz için önemli bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Elbistan-Ekinözü bölgemizle Rize arasında kurulacak dostluk ve kardeşlik bağı inşallah uzun yıllar sürer. 81 vilayetimiz bizim için çok önemlidir. Rize’nin bizim yanımızda ayrı bir yeri vardır. Ülkemize 15 yıldır hizmet eden Cumhurbaşkanımızın memleketidir. Kendilerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Ekinözü’müz ile Rize arasında da böyle bir program düzenlemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Rizeli gençler, çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile Ekinözü programını sonlandırdı.

13 Eki 2017 - 15:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439