Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, törenle açıldı

Elbistan’da Ceyhan Nehri kenarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, törenle açıldı
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, törenle açıldı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da Ceyhan Nehri kıyısına yapılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 90 dönüm alan üzerine kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan Millet bahçesi alanında mimari tasarımlarda engelli vatandaşların da düşünüldüğü projede 42 bin 500 metrekare alan yeşil alan olarak yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 6 adet çocuk oyun alanı, park alanında 1 kilometre 200 metre bisiklet yolu, mini futbol ve basketbol sahası, yetişkinler için egzersiz alanları, yürüyüş yolları, otoparklar, piknik alanları bulunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin açılış törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör, Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, büyükşehir belediyesi yetkilileri, Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı yapan isim Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.

Elbistan’a 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan hizmetleri anlatan Erkoç, şunları söyledi:

“Güzel Elbistan’ımıza güzel bir Millet Bahçesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ceyhan Nehri, sadece Elbistan ve Kahramanmaraş için değil tüm Türkiye için çok değerli ve bereketli bir ırmak. Türkiye’mizin elektrik üretimine katkı sunan çok değerli bir nehir. Geçtiği her yere güzellikler dağıtıyor. Ceyhan Nehri’ni temiz tutmak için Elbistan’a bir atıksu arıtma tesisi planladık. 30 milyon Avro yatırım bedelli Avrupa Birliği IPA kapsamında baharla beraber inşaatına başlanacak. Ceyhan Nehri’ne kanalizasyon dökülmeyecek. Ceyhan’ın doğduğu yerden Elbistan’ı terk ettiği yere kadar olan bölümüyle ilgili planlama yaptık. Yaklaşık 600 dönüm bir alan var. Bu alanı, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi mimarlık çalışmalarını yapan bir mimarlık ofisi ile çalıştık. 1.bölümünü tamamladık. Buradaki gençlerimizin talebi doğrultusunda Millet Bahçemize bir de Millet Kıraathanesi yaptık. Elbistanlı hemşerilerimizin aileleri ve çocukları ile birlikte güzel vakit geçireceğine inanıyoruz.”

Erkoç, “5 yıl boyunca canımızı dişimize katarak Kahramanmaraş’ı nasıl daha güzel yaşanılır hale getirmenin gayreti içinde olduk. Elbistan’ımızda 5 yıl önce özellikle kırsal mahallerdeki grup yolları çok kötüydü. Hamdolsun biz Elbistan kırsalında 100’lerce kilometre yol yaptık. Tamamlayamadıklarımıza da Izgın yolundan sıcak karışım asfaltla başladık. Sivas sınırındaki Sarımağara-Akdere kaynaklarından Elbistan’a içme suyu getiriyoruz. Su cazibeyle gelecek. Bu sene, bu proje için önemli derecede bir kaynak aktarılacak. Elbistan’ımızın katı atıkla ilgili problemini çözmek için de yakında ihale yapılacak. Elbistan’ımıza bir hayvancılık organize sanayi bölgesi planladık. Şuan son aşamada ve müteşebbis heyet oluşuyor. 425 tane talep var. Arsa dağıtımı önümüzdeki aylarda yapılacak” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde de sizlerin teveccühü ile Hayrettin Güngör kardeşimizin de hizmet bayrağını en yüksek yere çıkaracağına eminiz. 30 Mart 2014’te başlayan büyükşehir maratonu, 31 Mart 2019’da da daha hızlanarak Elbistan’da Mehmet Gürbüz kardeşimizle yeni dönemde Elbistan’ımızı daha da yükseğe taşıyacak. Bu kısa dönemde Ahmet Tıraş kardeşimize de teşekkür ediyoruz. Bugün Kahramanmaraş bir güçse bunda Elbistan’ımızın çok önemli payı var” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz ise, şehre adanmış bir hikayesinin olduğunu vurgulayarak, “Bizler, hizmetleri ve yaptıkları ile konuşanlarız. Şehre adanmış bir hikayemiz var. Şehrin her alanında çalışmalarımız ve emeğimiz var. Bir taraftan şehri kalkındırırken diğer taraftan da sürdürülebilir çevre ve sağlıklı yaşam alanları deriz. Şehrimizi ağaçlarla donatırız. Akarsu yataklarımızı ve su havzalarımızı koruruz. Şehrin her tarafında yeşil alanlar ve rekreasyon alanları oluştururuz. Biz, şehrimizi seviyoruz. Şehrin ayağa kalkması ve her alanda ileri gitmesi için büyük çabalar sarf etmemiz gerekiyor.

Bu kadroların projelerine ve hedeflerine, eleştirenlerin maalesef hayalleri bile yetmiyor. Şehirle ilgili hayal bile kuramıyorlar. Ceyhan’ı, Söğütlü ile birleştirerek kesintisiz bir yeşil kuşak oluşturmakla ilgili bir projemiz ve hedefimiz var. Bununla ilgili olarak Elbistan’ın her mahallesinde yeşil alanlar, rekreasyon alanları oluşturmak için projeler geliştiriyoruz. Sanayi derken çevreyi ihmal etmiyoruz. Büyükşehirle beraber el ele verip hizmetlerini şehrimize kazandıracağız. Bize düşen bu emaneti en güzel şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör de, “31 Mart’ta bir nöbet değişimine gidiyoruz. Sizler yetkiyi verirseniz, bir davanın, bir ekibin neferleri olarak davranacağız” şeklinde konuştu.

Programın son konuşmasını ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal yaptı. Öçal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan merkezli belediyeciliğin AK Partili belediyelerle nasıl inşa edildiğini bir kez daha görüyoruz. 2019’da da AK Parti belediyeciliğinin Türkiye’nin yeni baştan inşasına ne denli sorumluluk alacağına inancımız tam. Yaptığımız işlerle belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermiş olduk.”

Konuşmaların ardından dua edildi. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Programa katılanlar, Millet Bahçesi’nde hizmete açılan Millet Kıraathanesi’ni de ziyaret etti.

20 Mar 2019 - 14:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.