Projelerini, TÜBİTAK 4006 Fuarı’nda sergilediler

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

Projelerini, TÜBİTAK 4006 Fuarı’nda sergilediler
Projelerini, TÜBİTAK 4006 Fuarı’nda sergilediler
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Öğrenciler tarafından büyük emek verilerek hazırlanan projeler içerisinde ise, ‘uykumatik’, portatif soğuk hava deposu’, ‘sonsuz görüntü’ gibi projeler ön plana çıktı. Öğrenciler, Ekinözülü şair Abdurrahim Karakoç için özel bir stant açtı. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda en çok ilgi gören stantların başında ise geleneksel oyunların tanıtıldığı stant geldi. Fuara katılan Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, yöreye özgü bir oyun olan ve ilk kez karşılaştıkları yüzük oyununda fincanın altına saklanan yüzüğü bulmak için büyük uğraş verdi.

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış törenine Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, AK Parti Elbistan Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik, Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir, Elbistan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Dal ve Süleyman Dere, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Danışman öğretmenler koordinatörlüğünde yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda tüm branşlarda 20 proje çalışması sergilendi.

Kurdele kesimi sonrasında bilim fuarı hakkında bilgi veren okul müdürü Erdal Şakalar, “Bilim fuarları, öğrencilerin vizyonunu genişleten, ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan, onların bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışmadır. Bilim fuarımızda 20 proje sergileniyor. Çocuklarımızı gerçekten bir şeyler yapmanın ve kayda değer çalışmalar yapmanın sevinci içerisinde gördüm. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmen arkadaşlarımız özverili çalışmayla projelerini oluşturdu. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ise, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesinin önemine değindi. Öğrencileri projelerinden dolayı tebrik eden Kaymakam Sayar, bu tür projelerin amacının, bilim alanında ilerlemek, öğrencilere özgüven aşılamak ve onların kendilerini gelişmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Katılımcılar, fuardaki stantları tek tek gezip projelerle ilgilenerek öğrenciler ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

24 Nis 2018 - 17:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

D - Helal olsun Ekinözü idarecilerine hepsi gelmiş.Hem çalışıyorlar hemde birlikte harekât ediyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 17:25
01

kökcekbey - bizim Elbistan belediyesi belediye başkanımız yok mu ? En son şeçmiştik diye hatırlıyorum ama hiç görünmüyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 17:25