Polisten vatandaşlara ‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 70’e yakın polis, vatandaşları başta hırsızlık ve dolandırıcılık olayları ile soba zehirlenmelerine karşı uyarmak için ilçe genelini kapsayacak ‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’ uygulaması başlattı. İlk ziyaretler, Köprübaşı Mahallesi’nden başladı.

Polisten vatandaşlara ‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’
Polisten vatandaşlara ‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Kapsamlı çalışmanın ilk günkü hedefi, 1000’e yakın ev, işyeri ve vatandaş olarak belirlenirken; 9 ekip halinde Köprübaşı Mahallesi’nin her caddesi ve sokağını karış karış gezen polisler, vatandaşlara broşürler dağıttı. Özellikle ev hanımlarını bilgilendiren polisler, küçük tedbirlerin büyük belaları önleyeceğinin de altını çizdi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği’nce ilçe genelinde hırsızlık, dolandırıcılık, soba zehirlenmesi ve diğer asayiş olayları hakkında vatandaşları uyarmak ve bu kapsamda duyarlılık oluşturmak için ‘Bilinçli ve Güvenli Sokaklar’ adıyla özel bir projeye imza atıldı. Projenin parolası ise, ‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’ olarak belirlendi.

İlçe genelini kapsayacak ‘Emniyetli Yaşam’ projesinin startı ise Köprübaşı Mahallesi’nden verildi. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli farklı birimlerden oluşan yaklaşık 70 sivil ve resmi polis, ekip otoları ve otobüslerle daha önceden belirlenen noktalara dağıldı. Köprübaşı Mahallesi’nde 47 cadde ve sokağı gezen polisler, kapısını çaldıkları evlerde özellikle ev hanımlarına bilgilendirmelerde bulundu.

Polisler, vatandaşlara hırsızlığın bir fırsat suçu olduğunu belirterek, alınacak küçük önlemlerle bu olayların engellenebileceğini anlattılar. Apartman giriş kapısından zile basıldığında, zili çalan kişinin tanınmaması durumunda kapı otomatiğine basılmaması gerektiğinin altını çizen polis ekipleri, “Tehlikeyi önceden tahmin etmek ve tedbirler almak, riski azaltan en önemli etkenlerden biridir. Evinizden ayrılırken kapınızı mutlaka kilitleyin. Kapınızın göbeğinin kırılmasını veya levyeyle açılmasını engelleyici tertibatı mutlaka taktırın. Kapı ve pencere kilitlerinizin sağlam olmasına dikkat edin. Evinizde kıymetli mücevherat ve çok büyük miktarda para bulundurmayın, varsa da kasaya koyun. Binanıza mümkünse güvenlik kamerası taktırın. Dış güvenliği sağlamak için yeterli oranda çevre aydınlatması sağlayın” gibi hatırlatmalarda bulundular.

İşyeri sahiplerini de uyaran polis ekipleri, hırsızların güvenlik önlemi alınmamış veya daha az alınmış işyerlerini hedef olarak gördüğünü vurguladılar. İşyerlerinde alarm ve güvenlik kamerasının varlığının caydırıcı bir özellik olduğuna işaret eden polis ekipleri, çalışma esnasında kapıları açık olarak park edilmiş bir de araca rastladı. Araç plakasından sahibine ulaşan polisler, bu davranışın hırsızlığa davetiye çıkaracağını anlatarak, vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti. Polisler, araç hırsızlığının önüne geçilmesi için, otolara cep telefonu, bilgisayar, cüzdan veya çanta bırakılmamasını istediler.

Polis ekiplerinin bir diğer uyarısı da dolandırıcılık olaylarına karşı oldu. Hiçbir kamu görevlisinin telefonda vatandaştan para istemeyeceğini bir kez daha yineleyen polis ekipleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde mutlaka 155 Polis İmdat Hattı’nın aranması gerektiğinin üzerinde ısrarla durdular.

Kış aylarında artan soba zehirlenmeleri konusunda da vatandaşlara hayat kurtaracak bilgiler aktaran Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşanacak olumsuzluklara karşı daha duyarlı olunmasını istediler.

‘Emniyetli Yaşam Ziyareti’ uygulaması kapsamında ziyaret edilen vatandaşlar ve işyeri sahipleri ile hane sakinleri de, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.

22 Oca 2018 - 16:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Meksen - Bizlerede geldiler.polisi daha da yakından tanımış olduk.güzel bir çalışma olmuş gerçekten.bilgiler için teşekkür ederiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:55