Polisten tombala baskını

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir kahvehaneye düzenlediği baskında, marangoza özel olarak hazırlatılan çekiliş makinesi tombala oynatıldığını tespit etti.

Polisten tombala baskını
Polisten tombala baskını
Haber albümü için resme tıklayın

Baskında tombala çekilişinde kullanılan malzemelere el konulurken işyeri sahibine 'Kumar oynanması için yer temini etmekten' adli ve idari işlem yapılırken ve tombala oynayanlara 234 lira idari para cezası kesildi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, daha çok ramazan ayında artan tombala çekilişlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu yöndeki ihbarlar titizlikle değerlendirilirken aynı zamanda da şok baskınlarla da tombala oyunu adı altında kumar oynatılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bu çerçevede bir ihbarı değerlendirdi. Gazi Mustafa Kemal Caddesi’nde bir kahvehaneye baskın düzenleyen ekipler, içeri girdiklerinde marangoza özel olarak hazırlatılmış çekiliş makinesi ve düzeneği ile karşılaştı. Tombala çekilişinin, üzerine elle rakamlar yazılmış pinpon topları ve özel hazırlanmış elektrikli düzenekle yapıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, baskında söz konusu çekiliş makinesi ile çekilişte kullanılan muhtelif malzemelere el koydu. Baskında tombala oynayan çok sayıda kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefetten 234’er lira para cezası kesildi. Kahvehane işletmecisi hakkında 'Kumar oynanması için yer temini etmek’ suçundan adli işlem yapıldı. İşyerinin kapatılması ya da yüklü miktarda idari para cezası ödemesiyle ilgili kararın önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenildi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ramazan ayı süresince ilçedeki lokal, dernek, kahvehane, kıraathane ya da çayevlerinde tombala çekilişi yapılmasına yönelik sıkı tedbirlerini sürdüreceği bildirildi.

21 May 2018 - 16:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Hüseyin - Kumar oynatmaya yer temin edilmiş diyor sanki öteki kahvelerde gazozuna oynuyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 16:35
02

Alperen - Oruclularmiymis bari.Basina tas yagacak Elbistan.Her turlu melanet kol geziyor.ne hale dustun elbistan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 16:35