Polis ve Jandarma’dan ‘huzurlu ramazan’ uygulaması

Elbistan’da polis ve jandarmadan oluşan yaklaşık 150 güvenlik görevlisinin katılımı ile ramazan ayı çerçevesinde tüm Türkiye ile eşzamanlı olarak ‘Türkiye-Güven-Huzur’ uygulaması yapıldı.

Polis ve Jandarma’dan ‘huzurlu ramazan’ uygulaması
Polis ve Jandarma’dan ‘huzurlu ramazan’ uygulaması
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Geniş kapsamlı uygulama kapsamında jandarma ve polis ekipleri, gündüz ve gece olmak üzere toplam 4 saat boyunca sorumluluk alanlarında huzur ve güvenliğin artırılmasına dönük denetimlerde bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından mevcut huzur ve güven ortamının ramazan ayında da sürdürülmesi, suç işleme amacındakilerin engellenmesi ve aranan şüphelilerin yakalanması amacıyla ülke genelinde eşzamanlı olarak ‘Türkiye-Güven-Huzur’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama, gündüz ve gece olmak üzere 2 aşamada yapıldı ve toplam 4 saat sürdü. Uygulamada, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddeler, sokaklar, çayevleri, kıraathaneler, parklar, internet salonları gibi kapalı ve açık mekanlarda denetimler yapıldı.

Operasyonun Elbistan ayağının emniyet kısmı, 120 polisin katılımı ile icra edildi. Uygulamaya, asayiş, trafik, KOM, çevik kuvvet ve terörle mücadele ekipleri katıldı. Birim amirleri ve komiserlerin koordinesindeki polisler, ekip ekip ve bölge bölge ayrıldı. Sivil ve resmi polisler, ekip otoları ve otobüslerle birlikte daha önceden belirlenen görev yerlerine götürüldü. Eş zamanlı olarak başlayan operasyonda parklar, umuma açık yerler, çayevleri, kıraathaneler ve kafelerde denetim yapıldı. Denetimlerde 250 şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu gerçekleştirildi. 30’a yakın işyeri denetlendi.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler de sorumluluk sahasında bulunan kırsal mahallelerde denetimlerde bulundu. Yaklaşık 30 personelin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, 20’ye yakın kahvehane ve çayevinde incelemeler yapıldı. Buralarda bulunan vatandaşların Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapıldı.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, ilçedeki mevcut huzur ve güven ortamının devamı noktasında bu tür uygulama ve denetimlerine devam edeceği bildirildi.

24 May 2018 - 13:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hüseyin Kılıç - Caddelerde gürültülü müzikler ve motor sesleriyle sürat yapan sürücüleri de çok sıkı denetleyiniz ve engelleyiniz lütfen !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 13:02