Polis, korsan öğrenci servisine geçit vermedi

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Türkiye genelinde eşzamanlı olarak yapılan öğrenci servislerine yönelik olarak denetimlerde korsan servisçilik yapan ehliyetsiz sürücüye cezai işlem uygulandı.

Polis, korsan öğrenci servisine geçit vermedi
Haber albümü için resme tıklayın

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde 81 ilde eşzamanlı olarak okul servislerine yönelik uygulama yapıldı. 07.00 ile 09.00 saatleri arasında öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde servis araçlarını durdurup evraklarını kontrol eden ekipler, evraklarında eksiklik tespit edilen sürücülere cezai işlem uyguladı.

Denetimlerin Elbistan ayağında okul çevreleri ve ana caddelerde kontrol noktası oluşturan Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, denetimlerde okul servis aracı bakım ve onarım takip formu, okul servis araçları özel izin belgesi, personel ve öğrencilerin emniyet kemeri kullanıp kullanmadıkları, fazla yolcu, araçlarda Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesine göre servis araçlarının lastiklerinin uygun olup olmadığı başta olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen hususları kontrol etti. Yapılan denetimlerde özellikle sürücülerin SRC belgeleri, emniyet kemerleri ve araçların arkasındaki okul taşıtları ile 'dur' levhalarının standartlara uygunluğu, yangın söndürme tüplerin olup olmadığı ve servis araçlarında bulunması gereken malzemeler kontrol edildi. Aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı ile kullanıp kullanılmadığı, taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınıp taşınmadığı konuları üzerinde hassasiyetle duruldu.

2 saat süren denetimlerde kontrol edilen 35 okul servisinden 2’sine fazla yolcu taşıdığı için cezai işlem uygulandı. Ayrıca, korsan servisçilik yaptığı tespit edilen bir araç yakalanırken aracın ehliyetsiz sürücüsüne de gereken cezai işlemler uygulandı.

Düzenli ve özenli bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesine yönelik olarak yapılan öğrenci servis denetimlerinin bundan sonra da aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.

17 Eki 2017 - 16:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Hüseyin doğan - Birde korsan taksiye çözüm bulunsa ayrıca trafikte u dönüşü her yerde yapılıyor cezai işlem şart çözümüde trafik ekiplerinin birebir u dönüşü olan yerlerde durup cezai işlem yapması lazim diye düşünüyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 16:16
02

Memet - Bu arada önünüzden gecen plakasiz moturları bi zahmet toplarsanız sevinirim (özellikle suriyelileri) kural bilmiyorlar ısıkta bekleme yok lamba yakma yok kısacası ehliyetleri yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 16:16
01

Haydar - Suriyeli nedir arkadaş elbistanlı yada başkasının ayrıcalığı mı var.Herkes saygılı olacak kurala uyacak O KADAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 16:16