Polis, ‘kanlı düğün’e karşı sosyal medya ve mesaj dönemi başlattı

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede düğün, nişan, asker uğurlama gibi törenlerde havaya rastgele silah atılmasını önlemek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla yoğun denetimlere ek olarak sosyal medya ve whatsapp üzerinden mesaj dönemini başlattı.

Polis, ‘kanlı düğün’e karşı sosyal medya ve mesaj dönemi başlattı
Haber albümü için resme tıklayın

Polis, havaya silah atmanın sevinç evini nasıl yas evine çevirdiğini ve kanlı düğüne neden olduğunu düğünlerde yaşanan acı olayların videolarını ve fotoğraflarını paylaşarak anlatacak.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren düğün merasimlerinde ilçenin en büyük sosyolojik yaralarından biri olarak gündemin ilk sıralarına taşınan ‘silah atma’ konusunda ciddi yaptırımlar uygulanmaya başlanıyor. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, her düğün töreni için bir sivil polis memuru görevlendirirken bu tür organizasyonlarda silah sıkılmasından da düğün sahibi 1.derecede sorumlu tutulacak.

Elbistan’da ‘eğlence’ ve ‘gelenek’ adları altında düğün ve nişan merasimlerinde silah sıkma alışkanlığının önün geçmek ve bu konuda da vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak isteyen Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, eylem planı hazırladı. Eylem planı doğrultusunda başta Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri olmak üzere tüm birimler, teyakkuz halinde olacak. Eğlenmek için düzenlenen merasimlerde silah kullanmanın ‘‘kültürel’ bir araç olarak görülmemesi noktasında bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyulan Elbistan’da İlçe Emniyet Müdürlüğü, düğünlerin sayısı artmadan bir dizi tedbiri uygulamaya geçirdi. Eğlence yerine yas yaşanmaması için artık her düğünde bir sivil polis memuru görev yapacak. Düğünün başlamasından sonuna kadar düğünün yapıldığı alanda kalacak sivil polis, tedbirlere uymayan düğün sahipleri ve kişilerle ilgili gerekli tespitleri yapacak. Bu tespitlerle birlikte tedbirlere uymayanlar hakkında adli ve idari işlemler başlatılacak.

Düğünlerde silah kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Düğünlerde silah kullanılmasıyla ilgili birinci derecedeki sorumlu düğün sahibi olacak. Düğünler, saat 23.00’te sonlandırılacak. Konvoylarda da diğer insanların yaşamını tehlikeye düşürecek hareketlere, gelin indirme sırasında da havai fişek ve silah atılmasına izin verilmeyecek. Bu noktada tolerans tanınmayacak ve sorumlular adli ve idari işlemle karşı karşıya kalacak.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliğine bağlı personel, özellikle düğün sahipleri ve düğünde bulunan vatandaşları alınan tedbirlerle ilgili olarak bilgilendirecek. Düğünlerde silah sıkılmasının ‘cana kastetmek’ anlamına geldiğini anlatmak için Elbistan İlçe Müftülüğü, hutbe ve vaazlar verecek. Hutbe ve vaazlarda silahın bir eğlence aracı olmadığı, sıkanı da da diğer insanları da eğlendirmediğini, neşelendirmediğini, yalnızca zarar verdiği vurgulanacak.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, birebir ya da yüz yüze görüşmelerin yanı sıra sosyal medya ve çeşitli mesajlaşma programlarını da aktif olarak kullanacak. Paylaşımlarda, Türkiye’nin değişik yerlerinde meydana gelen olayların videoları ve fotoğrafları yer alacak. Vatandaşlardan, bu acı olayları göz önünde bulundurmaları istenecek. Düğün, nişan ya da asker uğurlaması gibi törenlerde silahına sarılacak kişilere karşı vatandaşlarda duyarlılık oluşturulması hedeflenen bu çalışmada, magandaların bir kez daha düşünmeleri sağlanacak.

Başta polisiye tedbirler olmak üzere toplumda oluşacak duyarlılık sayesinde ‘düğün magandası’ kavramının ilçe gündeminden tamamen çıkması sağlanmış olacak.

20 Nis 2019 - 17:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali - Her Cuma hutbesinde anlatılmalı böyle müslüman olmaz olsun. silah sıkmak nedir cehaletin tavanıdır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27