Polat, yerel kalkınma ve istihdam modellerini anlattı

Saadet Partisi Elbistan Belediye Başkan adayı Sami Polat, yerel kalkınma ve istihdam modellerini anlattı.

Polat, yerel kalkınma ve istihdam modellerini anlattı
Haber albümü için resme tıklayın

Polat, yerel kalkınmanın bütün aşamalarını ‘yöreye özgü ekonomi’ modeliyle gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu çerçevede her şehre kalıcı üretim tesisleri kazandıracağız” dedi.

Saadet Partisi Elbistan Belediye Başkan adayı Sami Polat, Elbistan Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Ramazan Kaya’yı ziyaret etti. Burada yaptığı değerlendirmede yerel kalkınmaya dikkat çeken Polat, yerel dinamiklerden hareketle gerçekleştirilen kalkınmanın ülke ekonomisine kalıcı katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Polat, şöyle konuştu:

“Küçük bir bakkalın, küçük bir atölyenin bile kapanmasına neden olan uluslararası sermaye hareketleri ve ticaretin her yeri ele geçirdiği ortamda toplumun kendi değerlerinden hareketle yeni bir kalkınma modelini üretmesinin temel koşul olduğuna inanıyoruz. Bugün uluslararası sermayenin bize istihdam kapısı açmasını bekleyen bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Biz, bu anlayışın insanımızı zihnen körelttiğini ve köleleştirdiğini düşünüyoruz. Uluslararası sömürü düzeninin bir modeli olan bu yaklaşımın ülkemizde derhal terk edilerek yerel kalkınma dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz, belediyecilik anlayışımız ile bu potansiyelin ülkemizin her bir köşesine ulaştıracağımıza inanıyoruz. Her şehrimizin kendine özgü ekonomik değerleri var. Biz şehirlerimizde yönetime geldiğimizde merkezi idare gibi çalışarak kentlerimizin ekonomisini canlandıracağız. Beceriksiz, kendi namına çalışan figürlerin şehirlerimizi fakirleştirmesine izin vermeyeceğiz.”

Dürüst belediyecilik anlayışının da yerel dinamiklere odaklandığını kaydeden Polat, “‘Dürüst Belediyecilik’ yönetim anlayışı kalkınmanın yerel dinamiklerine odaklanan bir anlayıştır. Biz, Türkiye’de ağır sanayi hamlesini başlatan bir idealin kadrosuyuz. İnanıyoruz ki Saadetli belediyeler ile birlikte kalkınmanın öncü gücü yerel yönetimler olacaktır. Biz, yerel kalkınmanın bütün aşamalarını ‘yöreye özgü ekonomi’ modeliyle gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede her şehre kalıcı üretim tesisleri kazandıracağız. Yöreye özgü üretimi teşvik için belediyelerde bütün imkanları seferber edeceğiz. Özel sektörün teşvik edilmesi sağlayacak, kamusal aktör olarak belediyelere yerel ekonomi için bir manivela rolü vereceğiz” dedi.

Yöreye özgü ekonomi modeline uygun altyapıyı teşkil edecek şekilde ‘Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri’ kuracaklarını ifade eden Saadet Partisi Elbistan Belediye Başkan adayı Sami Polat, “Bu sanayi bölgeleri orta ölçekli modelden büyük üretime geçmeye elverişli bir dönüşüme de uygun şekilde inşa edeceğiz. Burada üretim yapan işletmelerimizi kira öder gibi kendi tesisinin sahibi yapacağız. Tüketime değil üretime odaklanan bir kalkınma modelini yerelden başlatacağız. Bu çerçevede her şehirde bölgeye uygun fabrika ve tesislerin kurulmasına imkan ve destek vereceğiz. Yerel kalkınma dinamikleri içinde kamu, özel sektör ve üniversite üçlüsünü bir araya getirerek belediyelerin şehir bazında öncülük yapmasını sağlayacağız.

İş çevrelerinde kalifiye eleman eksikliğinin yanı sıra yeni mesleklerde uzmanlığın son derece az olması yerel kalkınmanın kalitesini de olumsuz etkilemektedir. Biz, yerel kalkınma yaklaşımını zenginleştirecek şekilde meslek edindirme kursları düzenleyerek hem bireylerin hem de sektörlere nitelikli istihdam imkanları sağlayacağız. Yerel kalkınma modelimiz insanlarımızı farklı şehirlere göç etme zorunluluğundan kurtaracak ve sağlıklı istihdamın kapısını açacaktır. Ama hedefimiz insanımızın doğduğu yerde geçimini sağlayacağı bir istihdam imkanı ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Elbistan Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Ramazan Kaya da, Polat’a başarılar diledi.

21 Mar 2019 - 16:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.