Paksoy’dan miting gibi seçim bürosu açılışı

Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy’un 31 Mart yerel seçimleri kapsamında kullanacağı seçim irtibat bürosunun açılışı, yoğun bir katılım ile miting havasında gerçekleştirildi.

Paksoy’dan miting gibi seçim bürosu açılışı
Paksoy’dan miting gibi seçim bürosu açılışı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Hamza Akbaş Caddesi’nde seçim irtibat bürosunun açılış programına Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, Afşin Belediye Başkan adayı Adem Yıldız, Ekinözü Belediye Başkan adayı Fatih Vicdan ve belediye meclis üyesi adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Yemliha Özcan yaptı. Daha sonra Millet İttifakı’nın belediye meclis üyesi adayları seçim otobüsünün üstüne çıkarak kalabalığı selamladı.

‘Oylar Paksoy’a’ müziği eşliğinde mikrofona davet edilen ilk isim Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy oldu. Paksoy, konuşmasının büyük bölümünde AK Parti’nin 10 yıllık belediye yönetimine ve Cumhur İttifakı’nın Elbistan adayına yüklendi.

‘Paksoy’un Elbistan’da dikili ağacı yok’ şeklindeki eleştirileri hatırlatan Paksoy, meydandaki ağacı göstererek, “Şu ağacı ben diktim. Sevgiyle diktim” şeklinde konuştu.

Elbistan’ın il olması hayalinin 31 Mart’a kadar gerçekleşmesi halinde ceketini alıp adaylıktan çekileceğinin altını çizen Paksoy, “Sizin sevginize, coşkunuza can dayanmaz. 31 Mart’ta sandığa gideceğiz. Elbistan’ın tek bir hayali var. O da il olmak. Elbistan’ı şuanda il yapsınlar. Ben ceketimi alır giderim. 2023’e kadar, 2053’e kadar, Elbistan’ı büyütelim ondan sonra il yapalım sözünü yemezler. Artık susmayacağız. Sustukça havamız gitti, suyumuz gitti, toprağımız gitti. Şeker fabrikası özelleştirildi, termik santral satıldı. 2 bin işçi bir günde kapı dışarı edildi. Bu işçilere yapılan haktan reva mı? 90 bin kişi sudan zehirlendi. Seçim atmosferi geldi; herkes hizmet için seferberlik yapıyor. 90 bin kişi zehirlendiğinde bu seferberliği niye yapmadınız? 31 Mart’ta bu duyarsızlıkların hesabını sandıkta soracaksınız” dedi.

Paksoy, “Elbistan’ın şehrül eminini seçeceksiniz. Şehrin emin kişisi Elbistan’ı tanımak zorunda. Dışarıdan bir atama belediye başkan adayı göndermişler. Elbistan’ı tanıyor mu? Tanımıyor. Caddeleri bilmiyor. Şehri tanımayan bir insan şehre nasıl hizmete talip oluyor. Elbistanlılar da bu aday olan arkadaşımızı tanımıyor. 97’den beri Elbistan’da yokmuş. Elbistan’ın hangi sorununu biliyor? Elbistanlı, tanımadığı bir insana oy vermez. CV’si çok iyi diyorlar. İller Bankası’nda görev yaptığında Elbistan’a ne gibi bir hizmeti olmuş? Genel sekreter olduktan sona adrese teslim ihale şartnamesi hazırlamış. Televizyonlarda boy boy gösteriliyor. Bu ihale şartnamesinde yolsuzluk var deniyor. Yolsuzluk yapmış; ondan sonra da görevden alınmış bu arkadaşımız. Buraya CV’si çok yüksek diye Elbistan’ımıza yutturmaya çalışıyorlar. Elbistanlı hemşerilerimiz atama belediye başkanına izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Konuşması, ‘Elbistan, seninle gurur duyuyor’ sloganları ile kesilen Paksoy, şunları söyledi:

“Tanımadığı şehirde nasıl bir gönül belediyeciliği yapacak. Kimler tarafından idare edilecek. Kapısı sizlere açık olacak mı? Elbistanlı hemşerilerimizi bu kadar hor görmeyin. Elbistan, atama belediye başkanı ile yönetilmez. Elbistan’da dikili ağacı yok diyorlar. Şu ağacı ben diktim. O ağacı, sevgimi katarak diktim. O ağaç, sevgiyle büyüdü. Gönül işi, sevgi işi, saygı işi budur. Hayvan borsasını, açık pazarı, et kombinesini, terminali Tepebaşı Caddesini, Pınarbaşı Caddesini, bu caddeyi kim yaptı? Şimdi ona git hangi caddede olduğunu bilmez. Kaybettiği zaman da genel müdür olarak atanır. Adrese teslim ihaleler yapar. Hizmetlerimiz saymakla bitmez. Çok çok hizmetlerimiz oldu.

Bizler, sandıkla gelir sandıkla gideriz. Elbistanlıların sandıktaki tercihine her zaman saygı duyduk ve duyarız. 2014’te tekrar seçilen belediye başkanını, partilerine layık görmediler ihraç ettiler. Seçime 4 ay kala da görevden aldılar. Partiden ihraç ettiğinizde niye görevden almadınız? Elbistan’ımızı 4 sene niye hizmetten yoksun bıraktınız. Şimdi hizmet için seferberliği niye yapıyorsunuz? Bunu Elbistanlı hak etmiyor. 10 senelik iktidar, büyükşehir, ilçe belediyesinin hizmetlerine ben bir şey demiyorum.”

Paksoy, “Geçmişi kabul etmiyorlar; gelecek için de çok büyük vaatler veriyorlar. Pınarbaşı ve Ceyhan Nehri’ni düzenlemek için 25 milyon AVRO harcayacağız diyorlar. O parayı bana verin 5 tane fabrika açayım; 5 bin kişi de çalışır. Ceyhan’ın düzenlemesini ben belediye imkanları ile yaparım. Dulkadiroğlu Beyliği’nin başkenti, Selçuklu mimarisi yapacağım diyorlar. Kızılcaoba’ya Safranbolu evleri yapacağım diyor. Vallahi yalan. Selçuklulardan kalma sadece bir hamam var. Başka hiçbir şey yok. Adam Elbistan’ı tanımıyor ki. Tanısa böyle vaatler vermez. Belediyede işe gelmeden maaş alanlara müsaade etmeyeceğiz. Çalışan işçilerle, onların ekmek parasıyla oynama hakkım yok. Bizim kimseyle kavgamız yok. Elbistan’ımıza sevgi getirerek, saygı göstererek, hoşgörü göstererek 31 Mart’ta Elbistan idari sistemine şehrül eminliğine talip olduk. 31 Mart’ta da tüm Elbistanlı hemşerilerimiz dışarıdan gelen adaya müsaade etmeyecek. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun” cümleleri ile konuşmasını tamamladı.

Programın son konuşmasını ise Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç yaptı. Kalabalığın büyük coşkusu ile karşılanan Öztunç, “Elbistan, tamam demiş” cümlesi ile başladığı konuşmasında “Elbistan, 31 Mart akşamı Abdullah Paksoy’u koltuğa oturmaya karar vermiş. Elbistan, 31 Mart akşamı Elbistanlı atom karınca Ali Öztunç’u Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı yapmaya karar vermiş. Helal olsun sizlere. Bu ne güzel bir tablo. Abdullah Paksoy’un konuşmasının altına ben de imzamı atıyorum. Elbistan’ımız hizmete aç. Elbistan’ımıza yıllardır hizmet gelmiyor. Abdullah Paksoy’un dikili ağacı yok diyenler; Elbistan’ı tanımıyorlardır” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Elbistan’a ithal aday gönderdiğini belirten Öztunç, “Elbistan’a ceketimizi gönderirsek kazanır dediler. Ceketi gönderenlere ceketi iade edin” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

“Seçimler geldi ya! Bir bakıyorum yollarda asfaltlar yapılıyor. Bir bakan geliyor gidiyor, bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı geliyor gidiyor, milletvekilleri geliyor gidiyor. Yıllardır neredeydiniz beyler. 90 bin insan sudan zehirlendi. Neredeydiniz, nerede? Biz buradaydık; biz geldik buraya. Milletvekili seçimi ile belediye başkanlığı seçimi arasında fark vardır. Belediye seçiminde adaya oy verilir. Öyle dışarıdan atamayla da aday olunmaz. Elbistan’a bir aday gönderdiler; Elbistan’da ceketimizi göndersek kazanırız dediler. Elbistan’a dışarıdan bir aday geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir’e de dışarı geldi. Atamayı kabul etmeyin. Ceketi gönderenlere ceketi iade edin. Milletvekili seçildiğim günden beri Elbistan’ın her sorununu gündeme getiriyorum. Ben konuşurken sokağa çıkmayan, Meclis’teki ağzını bile açmayan milletvekilleri neredesiniz? Seçim gelince hepsi ortalıkta geziyor. Milleti nasıl kandırırız diye.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’da CHP’li bir aday için yaptığı konuşma üzerinden ithal aday değerlendirmesi yapan Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, sözlerini, “2024’te Elbistan örnek şehir olacak demiş birisi. Aynı lafı 2014’te de söylemiş. Nerede? Allah’tan Abdullah Paksoy inşaat yaptı da onun üzerinde oturdunuz. Birisi, Elbistan’a demiryolu gelecek diyor. Komedi ya! Sizi kandırmak için Elbistan’a deniz getireceğiz diyebilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız, birkaç gün önce Ankara’da bir konuşma yaptı. Etimesgut’ta; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Etimesgut’a gönderdiği aday Çankayalı. İthal adaya oy vermeyin” dedi. Ben de Sayın Cumhurbaşkanının sözleri ile Elbistanlılara sesleniyorum: Ey! Elbistanlılar, Elbistan’a ithal bir aday, Elbistanlı olmayan bir aday göndermiş. Oy vermeyin. Benim rakibim olan Hayrettin Güngör, iyi bir insan olabilir. Ama Kahramanmaraş’ı tanımıyor, bilmiyor. Elbistan’a geliyorum diye Ekinözü’ne gider. Bilmez. Aynı şey Elbistan için de geçerli. Kızılcaoba neresi de Tepebaşı’nı gösterir. Ben sizlere hizmet için yola çıktım. Elbistan’da Abdullah Paksoy, Büyükşehir’de Ali diyoruz” cümleleri ile tamamladı.

Konuşmaların ardından dua eşliğinde seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

25 Şub 2019 - 17:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.