Öztunç, Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kamu ve özel borcunun toplam miktarını sordu.

Hazırladığı soru önergesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunan Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin borç miktarıyla ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını talep etti.

Şeffaf belediyecilik vurgusu yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Şeffaf belediyeciliğe örnek teşkil etmesi ve kamuoyunu aydınlatmak açısından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 31.03.2019 tarihi itibariyle toplam borcunun Kahramanmaraş halkının bilgisine sunulması gerektiği inancındayım” dedi.

Öztunç, Bakan Soylu’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 31.03.2019 tarih itibariyle kamu ve özel sektör borcu ne kadardır? Belediyenin kullandığı dış kaynaklı kredi var mıdır? Var ise bu kredinin miktarı ve geri ödeme süresi nedir? Belediyenin yapılandırılmış borcu var mıdır? Var ise yapılandırılan borcun tutarı ve süresi ne kadardır?”

23 Nis 2019 - 19:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

elbostan - belediyenin borcunu sorsun tabii hatta sormasına gerek yok gelen başkanlar devr aldıkları belediyelerin borçlarını ve gelirlerini vb.kimse sormadan halkın bilgisi olacak şekilde bilgilendirme yapsın sonrada şeffaf yönetin uygulasın bizim vergiler nereye gidiyor bilelim doğru değilmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20
08

ali veli - sen önce bir chp li belediye ilçelerinşn borcunu sor. 1 küsür seçim kaybeden ve hala koltuğu bırakmayan genel başkanına hesabı sor . hani mecliste konusuyon ya Elbistan il olsun falan filan yer ilçe olsun dediğin gibi. genel başkanına kaybettiğin secimin hesabını sor. seni alnından öpeyim. ama soramazsın buna eminim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20
06

ali osman - ne borcu gardaşım yapılan hizmetlere bak en borçsuz belediyelerden biri maraştır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20
05

ak yaşlı - ali osman gardaşım çok dogru demişin.ak dava hak dava ak dava ile bereket bolluk iş aş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20
03

ELBİSTANLI - Sayın Ali Bey önce chp li belediyelerin borcunu sorsun bende anlayayım şeffaf olduğunu mesela avcılar belediyesi mesela şişli belediyesi mesela nurhak belediyesi ha birde ne yapacakmış borcu ödeyecekmi acaba....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20
02

Memleket sevdalısı - Ne oldu sayın Büyükşehir adayı borçları bir finans kaynağı buldunuzda ödeyecekmisiniz. Bırakında Başkanlarım çalışsınlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:20