Okullar, güvenli ellerde

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri için bütün önlemlerin alındığını söyledi.

Okullar, güvenli ellerde
Okullar, güvenli ellerde
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da 33 bin 198 öğrenci, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte okulları doldurdu. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü de, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri için bütün önlemleri almaya başladı. Elbistan’da öğrencilerin okul çevresindeki güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere, okul servisleri ile ilgili denetimler de yıl boyu devam edecek.

İlçedeki eğitim-öğretim güvenliği kapsamında alınan tedbirlere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, öğrencilerin güvenliğinin ön planda tutulacağı bir dizi önlemin hayata geçirildiğini kaydetti.

Okul önlerinde, öğrencileri suç ya da suça itecek, kötü alışkanlıklara sevk edecek kişi ya da kişilerin olmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Kaymakam Akkoyun, “Eğitim-öğretim dönemi başladı. Elbistan’daki öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, okul idarecilerimize kazasız belasız hayırlı bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum. Başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyorum. Okullarımızda alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak yakın zamanda bir toplantı yapmıştık. Bu sene, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey’in talimatıyla gelen emirler çerçevesinde tedbirlerimizi arttırıyoruz. Okul çevresinde okulla ilgisi olmayan kişilerin beklemesine izin verilmeyecek. Bu alanların güvenliğinin sağlanmasına daha fazla ehemmiyet vereceğiz. Bunların yanında özellikle okul servisleriyle ilgili de daha hassas denetimler yapılacak. Okul çevresinde yavrularımızı tehdit edebilecek, risk oluşturabilecek madde bağımlılığı ile mücadele noktasında da emniyete bağlı birimlerimiz yoğun olarak görev yapıyor. Dönem boyunca da bu tedbirler devam edecek” dedi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, “Ümidimiz; 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başarılı bir yıl olması. Bunun yanında da hem okul güvenliğinin hem de öğrenci güvenliğinin sağlandığı bir ortamda eğitim-öğretimin devam etmesini alınan tedbirler çerçevesinde sağlayacağız. Tüm Türkiye’de bu tedbirler alınıyor. Bütün ilgili kuruluşlar gerekli hassasiyeti gösterecektir. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Elbistan’ımızda inşallah ciddi anlamda başarıları da bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ise, okullarda 1 amir ve 2 memur olmak üzere 3 irtibat görevlisi bulunacağını belirtti.

Okul giriş ve çıkışlarında gerekli güvenliğin sağlanması için ilk ders zili ile çalışmalara başladıklarını hatırlatan Aşık, “Öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmesi, zararlı alışkanlıklardan korunabilmesi, her türlü endişeden uzak bir eğitim-öğretim yılı geçirebilmeleri ve okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Okullarda 1 amir ve 2 memur irtibat görevlisi bulunacak ve okul giriş çıkışlarında ekiplerimiz güvenliğin sağlanması amacıyla sürekli denetim ve kontrollerde bulunacaktır. Personelimiz tarafından, okul çevresinde ve bahçesinde eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzurunu bozan, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olan şahıslara, işledikleri fiillere göre gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanmasına başlanılmıştır. Park, bahçe, kıraathane ve internet kafeler üzerindeki denetimler eğitim-öğretim yılı kapsamında artarak devam edecektir. Okul çevrelerinde şiddete, zararlı madde temini ve kullanımına yönelik tedbirler alınmaktadır” şeklinde bilgi aktardı.

19 Eyl 2017 - 15:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.