Nurhak’ın sulama sorunu, TBMM’ye taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Nurhak ilçesinin tarımsal sulama ile ilgili sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı yazılı soru önergesini TBMM’ye sunan Türkmen, Nurhaklıların 5 yıldır gölet projesinin bitmesini beklediklerini söyledi.

Sulama projelerinin, Nurhak’ın en önemli ekonomik kaynağı olan tarım için hayati önem taşıdığını kaydeden CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş’ın bu güzel ilçesinin sulama ile ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle yöre halkının tek ekonomik faaliyeti olan tarım alanında verim olumsuz etkilenmektedir. İlçede 2 bin 890 hektar sulu tarım arazisi bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak tahıl ve meyve üretimi yapılmaktadır. Tüm ekonomik faaliyeti tarım olan ilçe için sulama hayati önem taşımaktadır.”

Türkmen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yazılı olarak yanıtlaması için şu soruları sordu:

“Bu bağlamda, Nurhak ilçesinin sulama sorununa çare olması açısından daha önce muhtelif kereler söz verilen 2 adet gölet projesi ne aşamadadır? Göletlere ilişkin olarak 5 yıldır verilen sözün hayata geçirilmesini bekleyen yöre halkının yaşadığı sorunun acilen giderilmesi için bir eylem planı hazırlanmış mıdır? Ülkemizde düşen tarımsal üretimin desteklenmesi ve artırılması amacıyla sulama konusunda yaşanan sorunlara, bölge ayrımı yapmadan getirilmesi düşünülen çözümler nelerdir?”

22 May 2018 - 12:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

haki arslan - nuthaktaki sulma sorununu 1.2 milyonluk fatura parasının gönderse yeter hiç sorun kalmaz nurhakta

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:34
04

şekerci - 1.8 TRİLYONLUK FATURAYI MİLLETE ÖDETEN BU MİLLETİN DERDİNE ÇARE OLAMAZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:34
03

Vatandaş - Çiftçilik yapıp 1milyon 200 bin faturayı mı ödeyeceksin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:34
02

Cemo - Akpye versinler oylarini eyfel kulesi de yapilir.el eli yikar el yuzu yikar. 20 yillik chpli baskan peki ne yapmis bir de bunu sorgulasak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:34
01

benim ben - Devlete ödettiğin fatura tutarıyla Nurhak'ı çimdirirdin tama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:34