Necip Fazıl Hastanesi’nde koronavirüs testleri yapılmaya başlandı

Necip Fazıl Şehir Hastanesi PCR Test Laboratuarında koronavirüs (Kovid-19) testleri yapılmaya başlandı.

Necip Fazıl Hastanesi’nde koronavirüs testleri yapılmaya başlandı
Necip Fazıl Hastanesi’nde koronavirüs testleri yapılmaya başlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığınca, "Covid-19 Tanı Laboratuarı" olarak yetkilendirilen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuarı’nda Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen kitler ile PCR yönetimi üzerinden koronavirüs tanısına yönelik testler çalışılmaya başlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak koronavirüs testlerinin Kahramanmaraş’ta yapılması için Sağlık Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bakanlığımızca geçtiğimiz günlerde verilen onayın ardından öncelikle Üniversite hastanemizde bugün itibariyle ise Necip Fazıl Şehir Hastanemizde gerekli altyapı hızlıca oluşturularak son teknoloji PCR Cihazı, Santrifüj Cihazı, Biyogüvenlik Kabini gibi cihazlarla donatılan merkezimizde konusunda uzman hekimlerimiz ve teknik personelimiz tarafından ilimizdeki olası veya şüpheli hastalarımıza koronavirüs testi yapılmaya başlandı. Kahramanmaraş olarak biz de burada artık test merkezi konumuna geldik. Necip Fazıl Şehir Hastanemiz ve üniversitemiz hastalıkla ilgili bütün testleri yapabilir konuma geldi. Bu 2 merkez sayesinde Türkiye’de belirli merkezlerde olduğu gibi biz de buralarda gerekli testleri yapabilir durumdayız” şeklinde konuştu.

Öksüz, daha önce hizmet vermeye başlayan KSÜ Mikrobiyoloji (PCR) Laboratuarı ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi PCR Laboratuarları sayesinde Kahramanmaraş’ta tespit edilen olası koronavirüs vakalarının testlerinin başka illere gönderilmesinin önüne geçildiğinin altını çizdi.

Böylece olası zaman kayıplarının asgari düzeye indirildiğini ve en kısa sürede testlerin çalışılarak sonuçlarının ilgili hekimlerle paylaşıldığını belirten Öksüz, “Koronavirüsle mücadelede Kahramanmaraş olarak artık daha güçlüyüz” dedi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz, açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hastalığının teşhis edilmesine yönelik ilimizde hem Üniversite Hastanemiz hem de Necip Fazıl Şehir Hastanemiz bünyesindeki PCR Tanı Laboratuarlarının kurulmasında destek olan Sayın Sağlık Bakanımıza, bakanlığımız yetkililerine, Sayın Valimize, şehrimizin değerli temsilcilerine, üniversitemiz yönetimine, bu süreçte maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AKEDAŞ’ın değerli yönetim kurulu üyelerine ve tüm emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

16 Nis 2020 - 16:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439