Nacar’dan İşçi Bayramı açıklaması

Emek Partisi Elbistan İlçe Başkanı Samet Nacar, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında işçilerin kıdem tazminatı ve taşeron işçilere kadro verilmesi konularını gündeme getiren Emek Partisi Elbistan İlçe Başkanı Samet Nacar, bu konuda da AK Parti’yi eleştirdi.

Nacar, şu ifadeleri kullandı:

“Emekçilerin önünde duran hükümetin getirdiği kıdem tazminatının kaldırılması ve 657 sayılı memur yasasının değiştirilme talebine bakmamız gerekiyor. Tabii ki işverenlerin talebi kıdem tazminatının kaldırılmasını niçin istiyorlar? İşverenler kıdem tazminatını kendilerine yük olarak görüyorlar. Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek, iş güvencesinin ortadan kaldırılması demektir. İşveren işçilerle uğraşmaktansa, git tazminatını ondan al denecek, buda işçinin işten çıkartılmasını kolaylaştırdığı gibi, tazminat önceden yüzde 8 kesiliyordu fona devredildiğinde ise hükümet çevreleri yüzde 3 düşürerek, hem işçilerin kıdem tazminatından gelecek için bir şey kalmayacak, hem de artık kıdem tazminat fonu gelecekte işçiye hak vermesi tazminat oranını düşürecek. Bu da işçilerin ve emekçilerin haklarının gasp edilmesi demektir.

Daha önceden taşeronluğu kaldıracağını açıklayan AKP hükümeti, niçin sözünü yerine getirmiyor? Bir gecede istediği yasayı çıkaran AK Parti hükümeti, taşeronluk işverenlerin çıkarlarını koruduğu için taşeronluğu kaldırmıyor. AK Parti’nin işçi ve emekçiye verdiği sözleri yerine getirmek şöyle dursun emekçilerin haklarını geri almak için çalışma bakanlığı çalışma yapıyor. Bütün işçi sendikaları ve emekçi sendikaları mücadeleye çağırıyor, 1 Mayıs İşçi Bayramını tüm emekçilerin iş emek bayramını kutluyoruz. Önümüzdeki günlerde emekçilerin haklarını almalarını ve hayırlar getirmesini diliyoruz.”

29 Nis 2017 - 16:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.