Muhtarlar Günü, törenle kutlandı

Bu yıl ikinci kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü çerçevesinde Elbistan’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü, törenle kutlandı
Muhtarlar Günü, törenle kutlandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Elbistan Şube Başkanı Hayri Kale ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Elbistan Şube Başkanı Mazhar Alagöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte kutlama programı sona erdi. Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Koordinatörü Ali Mazhar Türk, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Kazım Çıtak, Kaymakamlık personeli ile mahalle muhtarları katıldı.

Tören sonrasında değerlendirme yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Elbistan Şube Başkanı Hayri Kale, muhtarlığın siyaset üstü bir kurum olduğuna dikkat çekti. Kale, “Muhtarlık, Osmanlı döneminde başlamış. 1894 yılında da atamayla devam etmiş. Muhtarlık, 7 gün 24 saat hizmet veren; halkla iç içe olan bir kurumdur. Siyasi partilerin üstünde olan bir sistem. Siyasi parti amblemi ile seçime girmiyoruz. Kendi isimleri altında seçimlere giriyorlar. Siyasetin beklentisiyle değil kendi isimleri ile girip seçim kazanmaya çalışıyorlar. Siyaset üstü bir kurum. Hizmet amaçlı bir kurumdur. Bu düşüncelerle tüm muhtar arkadaşlarımızın bu gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Elbistan Şube Başkanı Mazhar Alagöz ise, “19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. Muhtarlarımıza hayırlı olsun. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümette emeği geçenlere bu günü Muhtarlar Günü olarak ilan ettikleri için teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Hepsine de hayırlı görevler diliyorum” şeklinde konuştu.

19 Eki 2017 - 13:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.