Müftülük ve TDV, iftar sofrası kurdu

Elbistan Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elbistan Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği iftar programı, kurum amirlerini, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, muhtarları, esnafları ve imam hatipleri bir araya getirdi.

Müftülük ve TDV, iftar sofrası kurdu
Müftülük ve TDV, iftar sofrası kurdu
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Bereket, hoşgörü, iyilik ve paylaşmanın doruğa çıktığı en özel zaman dilimi olan Ramazan ayı dolayısıyla Elbistan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Elbistan Şubesi tarafından bir iftar programı düzenlendi. İftar programı Proma-Altınşiş Restoran’da gerçekleştirildi.

Organizeye Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. İnan Kesen, Büyükşehir Belediyesi Elbistan Koordinatörü Ali Mazhar Türk, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar, imam hatipler ve müftülük personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hep birlikte yapılan iftardan sonra katılımcılara hoş geldin konuşması yapan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, iftar vermenin ve oruç açtırmanın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Müslümanlara bıraktığı en önemli sünnetlerden biri olduğuna işaret etti.

Müftü Demirel, “İftar vermek, iftar programları düzenlemek dinimizde sünnettir. Peygamber Efendimiz (sav), bu hususu özellikle birçok hadis-i şeriflerinde tavsiye ederek meşru kılmıştır. İftar programlarının ekonomik, iktisadi ve sosyal açıdan faydaları vardır. Sosyal açıdan en önemli faydası, insanlar arasında saygıyı ve tesis etmek; varsa kırgınlıkları, dargınlıkları kaldırmak ve sosyal barışı temin etmektir. Buraya teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Türkiye Diyanet Vakfı’na katkı sunan ve bu yemeğin hazırlanmasında desteği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, şöyle konuştu:

“Ramazan, bereket ayı ve bayrama ulaşmamıza da çok az bir süre kaldı inşallah. Bu süre zarfında elimizden geldiğince vatandaşlarımızla iç içe olmaya gayret ettik ve sizler de gayret ettiniz. Ramazanı güzel idrak etmek önemli. İnşallah bunu yapabilmişizdir. Ramazan ayı, birliğimize, beraberliğimize vesile olur ve güçlendirir inşallah. Acı çeken, sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimizin zor durumdan kurtulmalarına vesile olur inşallah. Bu iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılanlara da teşekkür ediyorum.”

Organizenin son konuşmasını ise Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç yaptı. Sürgeç, Türkiye’nin İslam alemine bekçilik görevini yapabilecek potansiyelinin bulunduğunu belirterek, “İyilik soframızda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ülkemiz içeriden ve dışarıdan her türlü kuşatma altındayken bir insanın, bir Müslüman’ın, ülkenin bir çivisini bile israf etmesi, telef etmesi konusunda herhalde zor hesap vereceği kanaatindeyim. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız ve ülkemizi dünyanın süper gücü haline getireceğiz. Eğer, bu ülke dünyanın süper gücü olursa kimse elini kolunu sallaya sallaya Suriye’ye, Irak’a giremez. Eğer giriyorlarsa İslam aleminin gerçekten bir bekçisi yoktur demektir. Bu bekçilik görevini yapacak olan da yine bu ülkedir. Çünkü 650 senelik bir devlet geleneğinin varisi olan bu ülke, ancak bunu yapabilir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın zekat müessesini hayata geçirecek bir çalışma içerisinde olduğunu hatırlatan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu sene hak konusunu özellikle işledi. Hak konusunu sürekli gündemde tutmalıyız. Kimse bu milletin hakkını, hukukunu yanlış yerlere çekip götürmesin. Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığımız yeni bir atılım daha yaptı ve resmi olarak artık yavaş yavaş inşallah zekat müessesini de tesis etmeye başladı. Bunun gerçekten tesis edilmesi lazım. Denetlenmesi lazım. Yıllarca denetim olmadan birileri aldılar götürdüler, zekat düşmeyen yerlerde harcadılar. Ya televizyonlar kurdular, ya gazeteler kurdular. Hâlbuki zekat tamamen fakirin hakkıdır. Bu milletin her konuda olduğu gibi bu konuda da inşallah malının, mülkünün zekatının gerçekten ehil ellerle, şeffaf bir şekilde denetim sistemi ile bir sisteme bağlanması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek yurtiçinde ve gerekse yurtdışında 64 ülkede 268 bölgede şuanda muazzam ve muhteşem projeler yapmaktadır. Elbistan halkımızın eşraflarına Türkiye Diyanet Vakfına katılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların ardından sona erdi.

23 Haz 2017 - 14:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.