Müftü Demirel’den Regaib Kandili mesajı

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, 22 Mart Perşembe gününü 23 Mart Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek Regaib Kandiliyle ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

Müftü Demirel, mesajında, "Regaip Kandili, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir” dedi.

Müftü Demirel, şunları söyledi:

“Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandilinde Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve zikirler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkânlarını sunmaktadır.

Perşembe Günü’nü Cuma Günü’ne bağlayan feyiz ve bereketi bol Regaip Kandili’nin kadrini bilelim. Bu mübarek günlerin ve gecelerin hatırına aramızdaki kırgınlıkları unutalım. Memleketimizin, insanımızın ve Alem-i İslam’ın selameti için dua edelim. Geçmiş yaşamımızı gözden geçirerek hatalarımızı telafi etme adına çabalama gayreti için de olup, bir daha bu hataları yapmamak için Rabbimizden yardım isteyelim. Regaip Kandilini bir dönüm noktası olarak görüp, kendimize yeni bir sayfa açalım.”

Üç ayların İslam alemi için önemine de değinen Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “Recep ve Şaban ayları, hayatımıza pozitif anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandırarak, bizleri yenilenme mevsimi olan Ramazan ayına hazırlar. Maddi dünyanın birçok meşguliyetiyle sarsılan manevi dünyamızı yeniden imar edeceğimiz, nefis muhasebesi yapacağımız, ibadet ve taate, tövbe ve istiğfara, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere daha fazla yöneleceğimiz rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi olan bu ayları en iyi şekilde değerlendirme gayreti içinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Elbistanlı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve 22 Mart Perşembe gününü 23 Mart Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaip Kandilini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

21 Mar 2018 - 16:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.