Müftü Demirel’den Miraç Kandili mesajı

23 Nisan 2017 Pazar günü idrak edeceğimiz Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, miraç hadisesinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) sırlar ve hikmetlerle dolu olan büyük bir mucizesi olduğuna dikkat çekti.

Miracın, bireyin veya toplumun maddeten ve manen yükselişini de simgelediğini belirten Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Recep ayının 27. gecesi Miraç kandilidir. Bu yıl bu gece, Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan geceye denk gelmektedir. Miraç hadisesi, İsrâ ve Miraç olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. İsrâ sözlükte gece yürümek manasına gelir. Dinî bir kavram olarak ise Hz. Peygamber’in (sav) Mekke ile Mescid-i Aksa arasındaki gece yolculuğunu ifade eder.”

Miracın hem sözlük hem de dini anlamının olduğunu hatırlatan Müftü Demirel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) o gece gördüklerine ilişkin olarak bilgi verdi. Demirel, “Miraç,sözlükte yükselme, yükselme aracı olan merdiven veya asansör gibi anlamlara gelmektedir. Dinî bir kavram olarak ise kâinatın efendisi Hz. Peygamber’in bir gecenin bir bölümünde Mescid-i Aksa’dan yedi kat semalara çıkması, semalarda bazı peygamberlerle buluşması, semaları aşıp fiziki âlemin son sınırını temsil eden Sidretü’l-Münteha’ya yükselmesi, oradan da Arş-ı Alaya kadar ilerlemesi, burada evrenin sahibi ve yaratıcısı olan Cenâb-ı Allah ile mükâleme etmesi, buradan dönüp cennete uğraması, cennetin sonsuz nimet ve güzelliklerini temaşa etmesi, aynı şekilde cehenneme uğrayıp orada farklı farklı ve korkunç cehennem manzaralarını ve cehennem azabını görmesi ve aynı gecede Mekke'ye geri dönmesi hadisesine Miraç denir” ifadelerini kullandı.

Miraç olayının yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle anlatıldığını hatırlatan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, mesajını, “Miraç olayı, kâinatın efendisi Hz. Peygamber'in sırlar ve hikmetlerle dolu büyük bir mucizesidir. İsrâ Suresinin birinci ayetinde ‘Ayetlerimizi kendisine göstermek için kulunu (Hz. Muhammed'i) gece Mescidü'l-Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüten Allah her türlü ayıp ve kusurdan münezzehtir’ denilerek bu hususa dikkat çekilmiştir. Bu bakımdan Miraç bireyin veya toplumun maddeten ve manen yükselişini, dünyevî, süflî ve nefsanî duygulardan arınmasını sembolize eden ve böyle bir mesaj taşıyan çok önemli bir hadise ve çok büyük bir mucizedir.

Bu vesileyle bu mübarek Miraç gecesinin İslâm ümmetinin maddeten ve manen arınmasına, yükselişine, süfli duygu, düşünce, fiil, fikir, zihniyet ve hareketlerden kurtulmasına, ülkemize ve İslâm dünyasına musallat olan ırksal, bölgesel, mezhep veya meşrepsel her türlü terör belasının son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevla'dan temenni ve niyaz ederek, başta Elbistanlı kardeşlerim olmak üzere tüm İslâm ümmetinin Miraç Kandilini tebrik eder, tüm Müslümanlara saygı, sevgi ve hürmetlerimi arz ederim” cümleleri ile tamamladı.

21 Nis 2017 - 16:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439