Müftü Demirel’den anız yakmayın uyarısı

Anız yakmanın dini boyutuna ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, anızla birlikte birçok canlının yakılmasının hiçbir mazereti olmayacağına işaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anız yakmayla ilgili olarak ‘haram’ hükmünü fetvasını verdiğini hatırlatan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, vatandaşların bu durumu göz ardı etmemeleri gerektiğini söyledi.

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, ilçede hububat hasadının başlamasıyla birlikte anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. Anız yakmanın sadece dini boyutunun olmadığını tabiat, toprak ve verimle ilgili de birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini kaydeden Müftü Demirel, anız yakmaktan vazgeçilmesini istedi.

Müftü Demirel, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız anız yakılmasına ‘haram' hükmü vermiştir. Topraktaki canlıları diri diri yakmanın hiçbir mazereti yoktur. Bu açıdan anız yakmak canlıların ölümüne sebep verdiği için dinen caiz kabul edilen bir uygulama değildir. Cenab-ı Allah insanlara, hayvanlara, çevreye ve tabiata zarar veren her fiil ve hareketi haram kılmıştır. Yaz mevsiminde biçilen ekinlerin tarlada kalan ve anız denilen saplarının yakılması son derece tehlikeli sonuçlar doğuran ve vebali büyük olabilecek bir fiildir. Anız yakan insan Cenab-ı Allah'ın yarattığı tarlalardaki milyonlarca karınca, böcek ve diğer canlı varlıkları yakmış olur ki, bu da büyük bir günahtır.

Bunun yanı sıra her yıl ülkemizde yakılan anızın hava şartları ve tedbirsizlik yüzünden büyük çapta yangınlara, hektarlarca ormanın yanıp kül olmasına da sebebiyet vermektedir. Tüm bu noktalardan bakıldığında anız yakılması hem topraktaki canlılar için, insanlar için ve doğa için birçok olumsuzluğu beraberinde getirmektedir. Vatandaşlarımızın bu alışkanlıktan vazgeçmesi gerekmektedir.”

22 Tem 2017 - 13:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - Hocam tarladaki bocekler kadar

İnsanların yaşam haklarınada değindseniz

Mesela iş hakkı torpille elinden alınan hakları yenilen insanların da börtü böcük kadar hakkı savunulmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 13:28
01

ERSOY - ANIZ YAKILMAZ AMA, ARTIK MÜFTÜLERE DE DİYANETE DE GÜVENİM KALMADI.

BENİM İÇİN BİTMİŞTİR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 13:28