Mısırda biçerdöver biçim fiyatları belirlendi

Elbistan Ziraat Odası, ilçedeki cin mısırı (patlak mısır) ve danelik mısır biçerdöver biçim fiyatlarını belirledi.

Mısırda biçerdöver biçim fiyatları belirlendi
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, ilçede oldukça geniş bir alanda ekimi yapılan cin mısırı ve danelik mısır hasadında biçim fiyatı karmaşası yaşanmaması için ilk kez fiyat belirleme yöntemine gittiklerini söyledi. Oda meclis üyelerinin katıldığı toplantı sonunda alınan karara göre, danelik mısır biçimi için dönüm başına 32 TL, cin mısırı (patlak mısır) için de dönüme 30 TL biçim fiyatı belirlediklerini kaydeden Başkan Bulut, tüm çiftçilere bol ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu. Başkan Bulut, şunları söyledi:

“İlçemizde 2019 yılı mısır Hasat Mevsimi başladığından, Oda Yönetim Kurulunun 15.10.2019 tarih ve 16 nolu kararı gereğince toplanarak mısır biçim fiyatları olarak 1 dönüm danelik mısır biçim fiyatı 32 TL, 1 dönüm cin mısırı biçim fiyatı 30 TL olarak belirlenmiştir.”

Oda olarak daha önceden sadece hububat için biçim fiyatı belirlediklerini hatırlatan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Elbistan Ovası, hem patlak mısır dediğimiz cin mısırında hem de danelik mısır yetiştiriciliğinde hatırı sayılır bir konuma ulaştı. Şuanda da hasat sezonu başladı. Çiftçilerimizin, biçerdöver esnafı ile biçim fiyatı noktasında anlaşmazlığa düşmemesi ve fiyat karmaşasının oluşmaması için bu sene ilk kez mısırda da biçim fiyatı belirledik. Tabii, bizim belirlediğimiz rakamların haricinde tarlanın uzaklığı ya da durumuna göre özel fiyatlar olabilir. Bu fiyatlar, çiftçi ile biçerdöver esnafı arasındadır. Bu şekildeki özel fiyatlar, bizim açıkladığımız rakam için bağlayıcı değildir. Tüm çiftçilerimize bol, bereketli ve kazasız belasız bir hasat sezonu diliyorum” ifadelerini kullandı.

15 Eki 2019 - 16:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Kerem 46 - Mazot olmuş 6500 tl ne 32 sinden bahsediyor sun kendin den haberin var mı sor bakim o mal sahibine

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 16:34
03

Nohutcu - Birgün ziraat odası başkanı olursam nohut biçme fiyatınada belirleyeceğim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 16:34
02

Ali - Kaç metre kare bir dönüm bizim burda 2500mette kare bir donum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 16:34