Mimari Estetik Komisyonu saha çalışmalarına başladı

Elbistan’ın güzel, hoş ve daha estetik görünmesine katkı sağlaması ve şehrin öz dokularının korunması amacıyla Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Komisyon toplantısı sonrası Elbistan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Mücavir alan sınırları içerisindeki alanlarda kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılması için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla şahsi müracaatları inceleyerek, dış cepheler ile alakalı olarak da komisyon çalışmalarımızı başlattık” denildi.

Gürbüz; “Yeşil ve yaşanabilir bir Elbistan hayalini gerçekleştireceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ile birlikte Cumhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programında “ yeşil ve yaşanabilir şehirler” hedefi kapsamında çalışmalara başlandığını belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz; “Bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu güzergahları ile birlikte ana arterler başta olmak üzere şehir genelinde cadde ve sokak bazında değerlendirmeler yaptık. Çevre dostu sokak tespitimiz için komisyon üyelerimizin saha çalışması yapmasına ve bir sonraki toplantıda bunların değerlendirilmesi kararını aldık. Hedefimiz yaşanabilir tertemiz, düzenli ve yeşil bir Elbistan’ın oluşmasıdır. Kentin tarihi dokusu, mimarisi ve düzenli bir yerleşim alanının yanı sıra, şehrin siluetinin korunması ve rekreasyon alanları oluşturarak daha güzel, daha temiz bir Elbistan’ı inşasını sağlayarak yeşil ve yaşanabilir bir Elbistan hayalini gerçekleştireceğiz.

Elbistan tarihiyle, konumuyla, doğal güzellikleri ile çok özel bir şehir. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Elbistan’a Kent ormanı ve Tabiat parkı yapacağız” şeklinde konuştu.

14 Haz 2019 - 15:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

13

XYZ - Elbistan giriş devlet hastanesinden başlayıp dağın dibindeki eski ve virane evlerin taa Gariplik mezarlığına kadar temizlenip kaldırılıp güzel bir yeşillere kazandırmak lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
12

Vatandaş - Şardağına yollar açın

Ağalandırma seferberligi başlatın

Bu halk zaten gerisini hallader

Ve bu tüm hizmetlere bedel olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
11

Eşref - Tepebaşı mahallesine de bir el atılsa çok güzel olur. İlçe merkezine yakın olup da o kadar geri kalmış başka bir mahalle yok Tepebaşı mahallesi içinde güzel projelerinizi bekleriz. Saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
10

Orhan bahce - Elbistanda ulu cami cevresinin temizlenmesi gerekir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
09

ELBİSTANLI - Öncelikle çok umut verici bir çalışma, şehrin girişleri çok önemli inşaAllah güzelleşir ve kötü evler ve binalar kaldırılır. Yıkılan yerlerin yerine yenileri yapılır. Özellikle candargazi iş hanı, belediye iş hanı, Hoca Ahmet Yesevi iş hanı, terzilerin olduğu iş hanı gibi birçok atıl durumda binaların düzenlenmesi veya yıkılması gerekir. Çarşı merkezinde binaların üst katları çok çirkin tuğlalar çıkmış, sıva- boya yok ! Kaldırımların üzerine basınca su sıçratıyor, çok iş var ama Mehmet Başkanın bütün bu sorunları çözeceği inancındayım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
08

vatandaşş - Yılan hikayesine döndü İMAR planı ilgililer heyyyyy kime diyok düzeltin mağduriyetleri giderinn bu yıl heba olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
07

Sayın Başkan'dan Beklenti Çok Büyük - Elbistan'da 31 Mart seçimlerinde 96000 seçmenden 76000'i oy kullandı. Bunun 40000'ini sayın Gürbüz aldı. Fakat 96000 seçmenin oyunu almış gibi partili partisiz hiç kimseyi ayırt etmeden var gücüyle çalışacağına inanıyoruz. Elbistanlı Gürbüz'e güvendi, sayın başkan bu güveni asla boşa çıkarmayacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
05

Doğa - Bir belediye başkanı bu memlekete en iyi hizmeti ne olarak bırakabilir biliyor musunuz ? Şardağını yeşillendirerek ..Ağaç var olduğu müddetçe bu millet o belediye başkanına dua eder..net ..bunu anlamadı hala hiçbir belediye başkanı..yapılması gereken basit Bakanlıkla devreye girilip tüm projeler bu dağa denenmelidir.Ağaç zaten çıkıyor ..kim derse kayalık çıkmaz ..Yalan ..millet arkanızda seferberlikse seferberlik..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
04

46 - Bi dunya yorum okudum biride dememis bu belediye daha iscinin maasini veremiyor mimari yapidan bahsediyor diye

Istek cok icraat yok istek cok calisacak heves yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
03

Mehmet - Sayin baskanimiz mehmet gürbüz beye teşekkür ediyoruz projeleri için ceyhan cami etrafindaki eski evleri kaldirip ceyhan camisi ve su ortaya ciksa park haline getirilse ben orda oturmuyorum ama gelip gecerken goruyorum ikiyüz yillik cami etrafi daha modern yapilip ortaya cikarilsin insAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
02

Kerem - Daha önce ki başkan Elbistan a derin yaralar açtı.Tedavi edilmeyecek yaralar. 3-5 katlı meskenlerin bulunduğu yerlere 10-15 katlı beton ucubeler dikildi. Şehrin silüeti bozuldu.Nasıl çözeceksiniz çok merak ediyorum...Belediyenize yakın olduğu için örnek veriyorum Yakupoğlu fırını karşısındaki 10-15 katlı ucubeyi yıkacak mısınız mesela.? Yoksa ucubeyle uyumlu olsun diye yanına benzerlerini mi yapacaksınız?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44
01

Elbistanlı - Elbistan' a acilinden bir kültür merkezi lazım, yolların yapılması lazım, pınarbaşının ıslah edilmesi lazım, belediye bünyesinde gelir getirici iş yerleri hatta bir avm( altı nikah düğün konferans salonu) yapılarak yap işlet devret modeli devreye sokulup ihale edilerek bir alışveriş ve iş merkezi yapılması lazım, belediye binası şeker fabrikası arazisine taşınarak şehir içinden çıkarılmalı diye düşünüyorum.Yetkililere duyrulur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 15:44