MESLEKTAŞLARINA HAYRAN KALDILAR

İngilterenin başkenti Londranın Hackney bölgesinde yaşayan ve çoğunluğu, Kahramanmaraşlı olan Türk gurbetçiler ile daha iyi diyalog kurabilmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında Elbistana gelen 4 İngiliz Polisi, Türk polisinin i

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Hackney bölgesinde yaşayan ve çoğunluğu, Kahramanmaraşlı olan Türk gurbetçiler ile daha iyi diyalog kurabilmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında Elbistan'a gelen 4 İngiliz Polisi, Türk polisinin imkânlarına ve insanlarının teşkilata gösterdiği saygıya hayran kaldı.

Hackney bölgesinde görev yapan biri Türk asıllı olan 4 İngiliz Polis, Elbistan'a bağlı Kantarma köyüne yaptığı incelemelerin ardından Elbistan Emniyet Müdürlüğünde meslektaşlarını ziyaret etti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşken tarafından karşılanan Türk kökenli polis Ali Dağ, kadın Çavuş Sue Wright, eşi Steve Wright ve Polis Şefi Darry Marsh, burada Türk polis teşkilatının çalışma sistemi hakkında bilgi aldılar.

Aslen Erzincanlı olan polis Ali Dağ aracılığı ile Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşken'den bilgi alan Polis Şefi Darry Marsh, ziyaret öncesinde aklında bulunan Türkiye ile ilgili görüşlerinin tamamen değiştiğini söyledi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Ferhat Göktepe tercümanlığında açıklama yapan Polis Şefi Darry Marsh, "Görev yaptığımız bölgede Türk sayısı oldukça fazla. Kendi memleketimizde polis teşkilatımıza Türk vatandaşlarımız güvenmiyor.Hackney bölgesinde çoğunluğu Kahramanmaraş, Elbistan ve Afşin ilçelerinden vatandaşlarımız yaşıyor. Bizde bu amaçla buradayız. Onların kültürlerini daha iyi tanımak için Türkiye ziyaretimizi yaptık. Buraya gelirken düşüncülerimiz çok farklı idi. Şimdi ise çok daha farklı. Türk polis teşkilatı büyük ilerleme kaydetmiş. İmkân ve olanakları gayet iyi. Vatandaşlar polise saygı duyuyor ve güveniyor. Bizde böyle değil. Burada edindiğimiz bilgileri kendi bölgemizde uygulayacağız. Özellikle Türk insanının misafirperverliği tartışılmaz. Çok memnun kaldık" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşken ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültürel anlamda yapılan bu ziyaretlerin iki ülke arasında olan diyaloglarının gelişmesinde büyük etken olacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşken ile Polis Şefi Darry Marsh, günün anlam ve önemine binaen birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Yapılan konuşmaların ardından Polis Ali Dağ, kadın Çavuş Sue Wright, eşi Steve Wright ve Polis Şefi Darry Marsh, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'ı makamında ziyaret ettiler.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, İngilizce olarak Polis Ali Dağ, kadın Çavuş Sue Wright, eşi Steve Wright ve Polis Şefi Darry Marsh ile sohbet etti.

Ziyaret amaçlarını İlçe Kaymakamına anlatan Polis Şefi Darry Marsh, "Bu geziden çok memnun kaldım. Türk insanının misafirperverliği gerçekten iyi. Benim bu gezide edindiğim bilgiler çok faydalı olacak. Ülkemizde Kahramanmaraşlıların bize verdiği imaj, gelişmemiş bir kültür ve şehir görüntüsü şeklinde aklımızda kalmıştı. Bizim edindiğimiz bilgiler güzel. Burası çok modern ve gelişmiş bir yer. Bunların içerisinde en önemlisi bu kadar modern bir çağda olunmasına rağmen kültürüne sahip çıkan insanların olduğunu gördüm. Buda güzel bir şey. Bu gezinin amacı İngiltere'de yaşayan Türklerin polis ile olan diyalogu ve polise olan güvensizliğinin nedenini araştırmaktır. Ziyaretimizin amacı ülkemizde yaşayan Türk insanı ile aramızda olan güvensizliğin ortadan kalkması için buradayız. Onları anlamak, kültürünü anlamak için buraya kadar geldik. Geri döndüğümüzde burada edindiğimiz bilgileri uygulayacağız. İngiltere'de Türk halkının kafasından polis bizim için bir şey yapmaz imajını silmeye çalışıyoruz. Şuan bizim gördüğümüz şey İngiltere'de yaşayan Türkler kendi kültüründen uzaklaşmış, farklı bir kültür ile geçmişi arasında sıkışmış bir halde. Bütün bu sorunların önüne geçmek için böyle bir proje kapsamında Türkiye'ye geldik" şeklinde konuştu.

Daha sora İngiltere'den gelen polisler Ali Dağ, kadın Çavuş Sue Wright, eşi Steve Wright ve Polis Şefi Darry Marsh, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'a İngiliz Polis Teşkilatlarının sembolünü hediye etti.

Ardından yaya olarak Elbistan şehir merkezini gezen ve kahvehaneleri ziyaret eden İngiliz polisi, bölge insanı ile bol bol sohbet ederek, kültür ve yaşam biçimi hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Elbistan'da programlarını tamamlayan İngiliz polisi, Afşin, Göksun'daki ziyaretlerin ardından ülkesine dönecek.

01 Oca 2012 - 00:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Murat KAĞAN - Türk'ün herşeyi güzeldir.Biz Osmanlı torunlarıyız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
07

hakan - komser hasana bak yaa adamlar ne düşünmüştür acaba bunun hakkında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
06

Selami Çiğer - Elbistanda Tanıştırılaçak İnsan vardı O da Komiser Hasan dı. Tanıştırmılar Helal olsun Bizim Elbistan'lılara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
05

ELBİS - tabi elbistana gelipte sayın komserimi ziyaret etmemek olmazdı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
04

bedri kılıç - komser hasan bu kanuda ne gibi yorumlar yaptı merak ediyorum .inanın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
03

GÜLTEKIN ÜNLÜ - Lütfen sorumlu olarak sorarmisiniz Elbistanda gözüktügü gibi hosgörülü davraniyorlarmiymis burda bizlere yorumumu yayinlarsaniz memnun olurum bir okuyucunuz olarak saygilar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
02

GÜLTEKIN ÜNLÜ - biz buralarda yabanciyiz bunlar icinde hep böyle kalacagiz.onlara yedirin, icirin bütün misafirperverligimizi gösterin resimde gördüm cocukla ilgileniyor inanmayin daha cok yazarimda okumaz,inanmazsiniz cünkü biz birbirimize sahip cikmayiz hatirlatirim polisin burdaki yetkisi elbistan belediye baskaninin yetkisinden daha fazla saygilarimla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00
01

Mustafa - Bence özel bir operasyon için gelmişler. Komiser Hasan'ı İngiliz sinema dünyasına kazandırmak için kaçıracaklar.Aman dikkat et komiserim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 00:00

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439