Mesai saatleri değişti

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda il genelindeki mesai saatlerinde değişikliğe gidildi.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında toplantı. Toplantı sonrasında alınan kararda, koronavirüs (Covid­19) salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ile sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla il genelinde alınan tedbirlere ek olarak ilave tedbirler alındığı belirtildi. Bu çerçevede, il genelinde sağlık ve belediye personelinin 08.00-17.00, diğer kamu personelinin 08.30-17.30, milli eğitim personelinin ise 09.00-18.00 saatleri arasında mesai yapması kararlaştırıldı.

Ayrıca, koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüslerde, fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 25’ine kadar ayakta yolcu alınmasına karar verildi.

Kolluk, zabıta, sağlık ve kaymakamlarca uygun görülen diğer kamu görevlileri tarafından yürütülecek bu idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari işlem tesis edileceği vurgulandı.

21 Eyl 2020 - 16:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Mukemmel - Gerçekten çok etkili olabilecek dahiyane kararlar. Kutluyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:26
04

mükemmel - mesai saatlerini kaydırarak covıd-19 virüsü güzel bi önlem alınmış tebrikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:26
01

Vay - Vaaavv ne büyük degişiklik, sanki bu karar alınmadan önce millet gecemi calisiyordu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 16:26