Meclis Üyeleri, Elbistan Belediye Başkanını seçecek

Elbistan Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün yerine başkan vekilliği yapacak ismi seçecek.

Meclis Üyeleri, Elbistan Belediye Başkanını seçecek
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanlığı’nın, hakkında sürdürülen soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırdığı Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün yerine gelecek isim, 22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 14.00’te olağanüstü toplanacak Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimle belirlenecek. Elbistan Belediye Başkan Vekili’nin seçimi, Kahramanmaraş Valiliği ve Elbistan Kaymakamlığı’nın ilgili yazısı gereğince Belediye Kanunun 45.maddesi uyarınca yapılacak.

Toplam 31 üyesi olan Elbistan Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin 19, MHP’nin ise 12 sandalyesi bulunuyor. Belediye Kanunu’nun 45.maddesine göre, Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması durumunda, vali tarafından belediye meclisinin on gün içinde toplanması sağlanır. Meclis, birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak; belediye başkanlığının boşalması veya seçim dönemini aşacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezasının verilmiş olması durumunda bir başkan; başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili seçer.

Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kur'a çekilir. Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür. Belediye başkanı veya başkan vekili seçimi en geç on beş gün içinde tamamlanmadığı takdirde belediye meclisinin feshine ilişkin hükümler uygulanır.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ordu'nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı’ndan; “Haklarında yürütülen soruşturmanın selameti açısından Kahramanmaraş ili Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ile Ordu ili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar görevlerinden uzaklaştırılmışlardır" açıklaması yapılmıştı.

17 Kas 2018 - 17:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Elbistanlı - Durmuş Küçük görevden alındı şimdi ne kadar eksik,hata,yanlış varsa ona yüklenecek hatasız demiyorum hatalı tabi sonuçta başkan ama Mhp üyelerine sözüm yok muhalefet oylarıda yetmiyor zaten sayı olarak neden başkan çalışmıyorsa Akp üyeleri başkanı düşürmediniz başkanlıktan yada neden toplu istifa vermediniz, Elbistanın hizmetsiz kalmasından önemli miydi meclis üyeliği, halkı 5 sene sefil ettiniz ?Neyse geçmişi çok konuşmaya gerek yok seçim yakın nasıl oy isteyeceksiniz merak edyorum doğal gaz diyeceksiniz bu kışta gelmedi,göksun yolu diyeceksiniz daha kaç sene süreceği bellisiz,tüneller diyeceksiniz o tüneller Elbistanlılar maraşa çabuk gelsin diye yapılmadı o yol Maraş-Kayseri yolu olduğu için yapıldı,Hastane diyeceksiniz evet güzel bir iş gerçekten ama ne kadar yandaş varsa diplomaya bakılmadan doldurdunuz,başkada binadan başka birşey yaptık diyecek birşeyiniz yok bir fabrika kurupta 50 tane adam çalıştıramadınız var olan fabrikayıda sattınız..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
08

Vatandaş - Ak parti meclis üyelerinde zerre kadar onur varsa bu görevi almazlar Elbistan la dalga geçiyor bu utanmaz ve arlanmazlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
07

Vatandaş - Elbistan’ın bu hale gelmesindekler arasında birine görev verilirmi kediye ciğer emanet etmek gibi birşey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
06

Elbistan 46 - Sayın Elbistan Meclis üyeleri hanginiz daha çok ak partiye itaat eden kimse onu secin yoksa işiniz zor 5 aylık başkan için mahkeme mahkeme gezmeyin itaat edin ak partide sizi korusun kollasın ona göre üyeler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
05

Gökhan - 31 tane meclis üyesinden sadece 3 tane kadın meclis üyesi olması düşündürücüdür. Kadınlara fırsat verildiği zamanlarda neler yapılabileceiğini yakın tarihte gördük. Meclis üyesi kadınlardan neden biri seçimlere kadar başkan olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
04

Kazım - Fidan hanım olsun. Şöyle bakınca her iki tarafta da en temizi Fidan hanım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
03

kaanteke - İnsana değer verilsin şuncu buncudan bıktık artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
02

gönüllü - şu an başkan inşsaat mühendisi mhp meclis üyesi bahadır akçay olması lazım dürüst adam o aramanıza gerek yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07
01

Mete - Hani seçilmiş hakkındaki söylenen yalanlar nerede,hani demokrasi,seçilmiş biri ni atanmış bir bakan nasıl görevden alıyor...eskiden olsa idi böyle derlerdi,hadi onlar işine geldiği gibi yapıyor zaten dinleri yok, eyyy başkan sen seçilmiş bir adamsın ve seni görevden aldılar gikin çıkmıyor,ben olsam seçilmiş muhtar olsam avazim çıktığı kadar bagiririm sonuç alamayacagimi bilsem bile mahkemeye giderim,olmadı bu sahte müslümanları adil olan gavurlara şikayet ederim(ahım). Bir şekilde hakkımı ararım,,,,Ama bir halt yemedi isen ,ama ihaleye fesat karıştırma di isen,ama bir takım örgütlere veya hısım akrabaya belediyenin imkanlarını iltimas geçmedi isen velhasıl kelam alnım ak ise ben kimseye papuc bırakmam,sen yapmadigina göre çok dürüst değilmiş sin, anlaşılan....kardeşini zengin etti diyorlar doğru demek ki,rantın hepsini hısım akraba ya dagittigin doğru demek ki,çalışanları yine kendine yakın lar la doldurdun demek ki,İSTE BU İSLERE BULASMASA İDİN SANA ALLAHİN İZNİ İLE KİMSE SENİ DEGİL GOREVDEN ALMAK ,AKLİNDAN BİLE GECİREMWZDİ demek ki NEYMİŞ HAKKİ HAK BİLİP ONA GÖRE DAVRANACAGİZ,,( BU SİYASET BÖYLE ONCE OLANCA PİSLİGİ ADAMA YAPTIRİR,SONRA SEN NE KADAR KÖTÜ BİR ADAMSİN DER,,,, AYNİ SEYTAN DA İNSANA OYLE YAPAR ONCE GUNAHA SOKAR SONRA BİR OLAN ALLAH A KARSİMİ GELDİN DER,SENİ YUZ USTU BİRAKİR,... İYİ YANMALAR ,,,AZİZ KALİN DEĞERLİ OKUR SEVERLER,ALLAHİN RAHMETİ BEREKET İ UZERİNİZE OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:07