Mantar toplamaya çıktığı dağda cansız bedeni bulundu

Elbistan’da mantar toplamak için çıktığı evine geri dönmeyen 67 yaşındaki vatandaşın cansız bedeni, yakınları tarafından Belan mevkiinde kayaklıklar arasında bulundu.

Mantar toplamaya çıktığı dağda cansız bedeni bulundu
Mantar toplamaya çıktığı dağda cansız bedeni bulundu
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da mantar toplamak için çıktığı evine geri dönmeyen 67 yaşındaki vatandaşın cansız bedeni, yakınları tarafından Belan mevkiinde kayalıklar arasında bulundu.

Elbistan’da 67 yaşındaki Memiş Yanık isimli bir vatandaş, 13 Mayıs Çarşamba günü sabah saat 10.00 sularında, Yunus Emre Mahallesi’ndeki evinden ayrılarak mantar toplamak için Tellioluk mevkiine gitti. Akşam saatlerine kadar eve dönmeyen Yanık’ın hayatından endişe eden yakınları, Tellioluk ile Taşoluk mevkii ve Taşburun Mahallesi arasında kendi imkanları ile arama çalışması başlattı. Sarp ve dağlık arazide tüm çabalarına rağmen Yanık’tan bir iz bulamayan yakınları, Şar Dağı Avcılar Balıkçılar ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Hasan Başaran’a ulaşarak yardım istedi. Başaran da, emniyet ve jandarmayı bilgilendirdikten sonra Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü ile irtibata geçti. 4x4 arazi araçları ile Tellioluk ve Taşoluk mevkiine giden avcılar ve offroad kulübü üyelerine Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri de destek verdi.

Oldukça dik ve kayalık arazide arama çalışmalarına başlayan yaklaşık 20 kişilik arama ekibi, bölgenin farklı noktalarında ellerindeki fenerlerle arama yaptı. Yanık’ı bulmak için büyük çaba harcayan arama ekibi, dağlık arazide yaşlı adamdan bir iz aradı. Zaman zaman bağırarak yaralanmış olduğu değerlendirilen Yanık’a ulaşmaya çalışan ekipler, yaklaşık 8 kilometrelik bir alanı tarasa da sonuç alamadı. Havanın aydınlanması ile birlikte arama çalışmaları yeniden başladı. Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de arama çalışmalarına katıldı. Yanık’ın daha önceden sıkça gittiği Belan mevkiindeki Işkınlık mahallinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları sonuç verdi. Yanık’ın cansız bedeni, zirveye yakın bir noktada kayalıkların arasında bulundu.

Kalp krizi geçirdiği düşünülen Yanık’ın cansız bedeni, bulunduğu kayalıkların arasından güçlükle indirilebildi. Uzun süre elle taşındıktan sonra araca alınan cenaze, dağ yolundan yaklaşık 1 saatlik çaba ile aşağıya indirildi. Yanık’ın cansız bedeni, savcılık incelemesi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna konuldu.

14 May 2020 - 10:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Rusdem demiregen - Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
10

Yakup GÜMÜŞ - Allah gani gani rahmet eylesin.Mekânı cennet olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
09

Şaban Gözükara - Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah Rabbim ailesine sabırlar İhsan eylesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
08

Sucu Şükrü Götürler - Rabbim gani gani rahmet eylesin ruhu şad mekanı cennet olsun inşAllah yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
06

Elbistanli - Allah Rahmet Eylesin. Güzel bir insandı. Kimseye bi zararı olmazdı. Rabbim rahmetiyle muamele etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
05

ANGARALIGENÇ - ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun sevenlerine sabırlar diliyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
04

Mehmet Kaya izmir - Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah yakınlarının başı sağolsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40
03

Ahmet doğan - Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 10:40