Makamlarını çocuklara emanet ettiler

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamlarını öğrencilere devretti.

Makamlarını çocuklara emanet ettiler
Makamlarını çocuklara emanet ettiler
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Kaymakamlığı koltuğuna oturan 5.sınıf öğrencisi Mustafa Yusuf Kuşoğlu, telsizden İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki birimlere çağrı yaparak, trafik sorunun çözülmesi ve trafik ışıklarının sayısının arttırılması talimatını verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına geçen 5.sınıf öğrencisi Mehmet Yaşar Şimşek ise, okulların teknolojik altyapısının yenilenmesini istedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yıldönümü nedeniyle bazı makamlar temsili olarak çocuklara devredildi. Elbistan Kaymakamlığı makamına Şehit Teğmen Harun Kılınç Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Mustafa Yusuf Kuşoğlu, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına da aynı okuldan 5/C sınıfı öğrencisi Mehmet Yaşar Şimşek oturdu.

Makamların temsili olarak devredilmesiyle ilgili ilk tören, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Mehmet Yaşar Şimşek, ilçedeki tüm okullarda teknolojik yeniliklere daha çok yer verilmesini istedi. Öğrencilerin okuma alışkanlıklarının artırılması için projeler hazırlanması talimatını verdi.

İkinci tören ise, Elbistan Kaymakamlığı’nda düzenlendi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, küçük halefi 5.sınıf öğrencisi Mustafa Yusuf Kuşoğlu’na makamını devretti. Temsili olarak kaymakamlık makamına oturan küçük Kaymakam Kuşoğlu, ilçedeki trafik sorununa dikkat çekti. Yayaların ve sürücülerin daha trafikte daha güvenli olmalarını isteyen Kuşoğlu, polis telsizinden çağrı yaptı. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki birimlere telsizden talimat veren Kuşoğlu, “Ben yeni kaymakamınız Mustafa Kuşoğlu, Elbistan’daki trafik ışıklarının artmasını istiyorum” dedi. 155 Polis Merkezi’ndeki görevli polis memuru da küçük Kaymakam Mustafa Yusuf Kuşoğlu’nun emir ve talimatlarının alındığını ilgili birimlere bilgi aktarılacağını belirtti.

Kaymakam Kuşoğlu’nun bir diğer talimatı ise, ağaç kesilmesi ile ilgili oldu. Kuşoğlu, “Elbistan’da ağaç kesimlerinin bitmesini istiyorum. Bu konuda da halkımızda farkındalık oluşturmak için basın mensuplarını ve kurumlarımızı göreve davet ediyorum. Ayrıca daha temiz bir çevrede yaşayabilmek için çöp konteynırı sayılarının arttırılmasını istiyorum. Yine araçlara kırmızı yanarken yayalara da kırmızı yanıyor. Birinin yeşil olması gerekiyor” dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, çocuklara daha iyi bir gelecek bırakma adına çaba gösterdiklerini vurgulayarak, “Biz, sizlerden çok umutluyuz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler bizim umutlarımızsınız. Bunun için de bize düşen sizlerin daha iyi eğitim alması ve daha iyi yetişebilmesi için her türlü imkanı seferber etmektir. Sizlere ülke olarak, devlet olarak bizler çalışanlar olarak çok güveniyoruz. Değindiğiniz talimatları dinledik. Çok temiz bir çevre ve dünya istiyorsunuz. Biz de bunu istiyor ve bunun için de gayret ediyoruz. İnşallah bizler sizlere güzel bir emanet bırakacağız. Sizler de bu emaneti alıp daha sonraki nesillere daha güzel bir şekilde devredeceksiniz” şeklinde konuştu.

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, şunları söyledi:

“Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın, daha güzel yaşamalarına, daha sağlıklı ve daha güzel eğitim almalarına vesile olur diye ümit ediyorum. Devletimizin, sizlerin daha iyi eğitim almaları ve daha güzel yaşamaları için tüm imkanlarını seferber ettiğini bizler biliyoruz. Birçok yatırım ve faaliyette ilçemizde devam ediyor. Sizlerin daha iyi bir eğitim almaları, sportif ve kültürel anlamda daha iyi yetişmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Gerekse fiziksel altyapının yenilenmesi, gerekse de milli eğitim kadrosunun güçlendirilmesi noktasında gayretle çalışıyoruz. Sizin verdiğiniz talimatları da not alacağız. Gerekli çalışmaları da takip edeceğiz. Böyle bir günde daha güzel bir ve temiz çevrenin sizin ağzınızdan söylenmesi beni de çok mutlu etti. Bütün çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

20 Nis 2018 - 17:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet Erdem - Cocuklar koltukta cokk oturmasa bari ayarlari bozulur maazAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:22
03

Mehmet - Kurumlarımızdaki memurlarımız çoktan makamlarını devrettiler zaten..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:22
02

Serkan - Geleceğin onurlu ve gururlu vatanına milletine sevgi saygı dolu bi gençlik yetişiyor işte bu gençler gelecegin TÜRKİYE si 23 nisal ulusal egemenlik ve çocuk bayramı tum milletimize ve çocuklarımıza mutlu ve kutlu olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:22