Maden-İş’ten eğitim semineri

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şubesi’nin örgütlü olduğu Koza Altın Himmetdede İşletmesinde görev yapan işçilere yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Maden-İş’ten eğitim semineri
Maden-İş’ten eğitim semineri
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Seminere; Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri ile işletmede çalışan üye işçiler katıldı.

Eğitim seminerine başlamadan önce sendika yöneticileri birer konuşma yaptılar. Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, yaptığı konuşmada güncel konulara, işyeri sorunlarına ve toplu sözleşmelere değindi.

Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven de, çalışma hayatındaki sorunlara ve işletmenin güncel sorunlarından bahsetti.

Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen ise, sendika yönetimi olarak göreve geldikleri günden beri sistemli, programlı bir biçimde yüz yüze eğitim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak eğitim çalışmalarımıza özel bir önem veriyoruz. İşyerlerimizde taban eğitim seminerlerimizi bir program çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki; bilgi olmadan bilinç olmaz. Sendikal alanda verilen bilinç sınıf bilincidir. Dünyaya sınıf bilinciyle bakmak hayatın her alanında doğru tavırlar alabilme yeteneğine erişmektir. Birlik ve dayanışmanın önemini kavramaktır. Aramızdaki bütün farklılıkları bir yana bırakarak işçi kimliği altında, sendika çatısı altında birleşmenin önemini, anlamını kavramaktır. Sendika olarak bilgili, bilinçli hak ve çıkarlarının farkında olan sınıf dayanışmasının önemini kavrayan ve bunu hayata geçirebilen aktif üyeler için eğitim seminerimizi sistemli olarak sürdüreceğiz. Ne kadar birlikte hareket edebilirsek, ne kadar omuz omuza olabilirsek, ne kadar saflarımızı sıklaştırırsak, o kadar güçlü oluruz. İşimizi korur, ekmeğimizi geliştirir. Çalışma ortamımızı güvenli hale getiririz” dedi.

Konuşmaların ardından, Türk-İş Sosyal Güvenlik Uzmanı Barış İyiaydın, ‘Emekliliği Hak Etme Koşulları ve İş Hukuku Uygulamaları’ konularında, Doç. Dr. Erdem Cam ise, ‘Sendikal Haklar ve Sosyal Politikalar’ konularında birer sunum yaptılar.

29 Nis 2017 - 13:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.