Londra’nın Enfield ilçesine Afşinli belediye başkanı

Afşin ilçesine bağlı Kötüre Mahallesi’nden çocuk yaşta İngiltere’ye giden Saray Karakuş, Türkiye ve Kıbrıs kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı başkent Londra’nın Enfield İlçesi’ne belediye başkanı seçildi.

Londra’nın Enfield ilçesine Afşinli belediye başkanı
Londra’nın Enfield ilçesine Afşinli belediye başkanı
Haber albümü için resme tıklayın

Evli ve 2 çocuk annesi olan Saray Karakuş, 3 Mayıs’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Enfield Belediye Sarayı’nda gerçekleştirilen törenle başkanlık görevini Christine Hamilton’dan devraldı. Tören, Enfield Belediye Başkanı Christine Hamilton’un, belediye başkanının gücünü temsil eden sembolik ‘altın meşale’ taşıyan eşliğinde salona girmesiyle başladı. Christine Hamilton, 1 yıl süren başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarını anlatarak Belediye Başkanlığı görevini, Saray Karakuş’a devretti. Yeni belediye başkanı Saray Karakuş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’den çocuk yaşta geldiğini, ilkokulu Hackney bölgesinde, ortaokul lise ve kolej eğitimini Enfield’de tamamladığını ve aynı yerde yaşadığını kaydetti.

Belediye başkanlık görevine layık görülmesinden dolayı Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarına, kendisini destekleyenlere teşekkür eden Karakuş, Enfield Belediye Başkanı olmanın onuru ve gururunu yaşadığının altını çizdi. Enfield’i çok iyi tanıdığını ve çok iyi şekilde temsil edeceğini vurgulayan Afşinli başkan Karakuş, “Enfield kentsel açıdan büyük bir değişim yaşıyor. Enfield, her geçen gün büyüyen bir ilçe. Görev sürem içerisinde eşit adil belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğim. Enfield’e, daha şimdiden belediye başkanı olarak çok iyi hizmet edecek olmanın onur ve gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

25 May 2018 - 14:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Mehmet - Burda olsa kadın diye oy vermezler ama dış güçler zeki olsun da ülkesi,ırkı,dini ne olursa olsun diyorlar o yüzden de bizden hep önde olup bizi yönetiyorlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54
07

Vatandaş - MaşAllah başarılarınızın devamını dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54
05

masallah - gurur verici bir tablo başarılarınızın devamını dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54
03

Albıstanlı - Türkçe biliyor mu diye yazmış bir yorumcu.Yorumu yazan da Sanırım Türkçeyi sadece konuşuyor,otur bir sayfa kompozisyon yaz desen yazamaz.Kadın İngilterede başkan olmuş.Kimi önemli görür kimi önemsemez ama,Türkçe biliyor mu diye sormak gereksiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54
02

VATANDAŞ - Sende teröre destek ver senide başkan seçek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54
01

istanbul - beynin ancak o kadar çalışıyor değilmi hiç bi şey yapamazsan çamur at

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:54