Kurtlar sürüye saldırdı, 100 koyun telef oldu

Elbistan’a bağlı İkizpınar Mahallesi’nin dağlık bölgesinde sürüye saldıran kurtlar, 100 koyunu telef etti. Kurtların saldırısından canlı kurtulan yaklaşık 120 koyun ise kayboldu.

Kurtlar sürüye saldırdı, 100 koyun telef oldu
Kurtlar sürüye saldırdı, 100 koyun telef oldu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı İkizpınar Mahallesi’nde hayvancılık yapan Uğur Karakoç, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 250 adet koyun aldı. 250 koyundan oluşan sürüyü ise kardeşi Naki Karakoç, otlatmaya başladı. Kardeş Karakoç’un otlatmak için mahallenin eski Kangal yolu yakınlarındaki dağlık kesimine çıkardığı sürüye, gece saatlerinde kurtlar saldırdı. Karakoç, sürüsünü kurtlardan korumaya çalışa da başarılı olamadı. Çok sayıda kurdun saldırısına uğrayan sürüden geriye eser bile kalmadı. Kurtların saldırısı sonucunda 100 koyun telef oldu. Kurtlar bölgeden uzaklaşırken saldırıdan canlı kurtulan 120 koyun ise, gecenin karanlığında dağlık arazide kayboldu. Sürü sahibi ve vatandaşlar, kaybolan koyunları bulmak için arama çalışmalarına başladı. Birçok mahalleli, kaybolan koyunları bulmak için dağlarda dolaşmadık nokta bırakmamasına rağmen, koyunlardan herhangi bir ize ulaşılamadı.

Öte yandan on binlerce lira zarara uğrayan sürü sahibi Uğur Karakoç’un koyunlarını almak için geçtiğimiz yıl 52 bin 500 lira kredi çektiği öğrenildi. Sürü sahibi Uğur Karakoç, kaybolan koyunlarının da bulunamaması halinde kurtların yeni bir saldırısına maruz kalabileceğinden endişe ettiğini söyledi. Karakoç, şuanda bir koyunun 750-800 TL’den alıcı bulduğunu ve kayıplarla birlikte yaklaşık 200 bin lira gibi bir ekonomik kaybının olduğunu ifade etti. Koyunları almak için bankadan çektiği kredinin taksitlerinin de ödemesini yapamayacak duruma geldiğini anlatan Karakoç, yetkililerden yardım beklediğini de sözlerine ekledi.

Olayı anlatan sürünün çobanı Naki Karakoç, kurtların sayısının 10’dan fazla olduğunu söyledi. Sürüdeki 2 köpeğin kurtlarla baş edemediğini anlatan Karakoç, “Saat 03.00 sıralarında 10’dan fazla kurt 250 başlık sürümüze saldırdı. Köpekler, kurt sürüsüne karşı koyamadı. Tek başıma olduğum için ben de kurtları sürüden kovamadım. Kurtlar, günün ilk ışıklarına kadar sürümüzün içinde kaldı. 100 hayvanımız telef oldu. Kurtların saldırısından kurtulan 120 koyun da dağlık araziye dağıldı ve gözden kayboldu. 30 hayvanımızı canlı olarak evimize ulaştırabildik. Telef olan hayvanlarımızı, traktörlere bağladığımız römorklarla köyümüze getirdik. Mahalle sakinleri ve akrabalarımız da kaybolan koyunları dağ taş arıyor. Şuana kadar hiçbir sonuç elde edemedik” dedi.

01 May 2017 - 16:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Mehmet - Aşırı ve bilinçsiz avlanma o bölgedeki yabani hayvanları buna mecbur bırakıyor. Burada suçlu biz insanlarız. Nitekim bizler o hayvanların avlanabileceği hayvanları avlamasak onları buna mecbur bırakmayacağız. Bu konuda ilgili kişilerin gerekli müdahaleyi yapıp o bölgede yaşayabilecek yabani hayvanları oralara bırakması lazım. Ayrıca bilinçsiz avlananlara ağır cezalar verilmesi gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28
07

Mehmet Guven - Allah yardimcisi olsun buyuk bir zarar olmus ama yanliz daga cikilmazki kardesim yanina bir kisi daha olsaydi belki buyle olmazdi genede cok gecmis olsun slm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28
05

Neşetin Köylüsü - Yıllardır iç anadoluda koyunculuk yaparız bu mevsimde ve gecenin üçünde yazıda sürü olmaz.Geçmiş olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28
04

gurbetci - atammız babamız bizler coban olarak yetiştik bu ayda havada koyun kuzlacı cig yedirilez dısarı mal cıkmaz bu ayda bişiler var ama Allah yardım etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28
03

Rıza - Bu gibi hallerde köpeğin 3 olmalı kangal olmalı ben geçmişde 900 koyunla geceleri çok rahat rahat yayardim sürümü çünkü yanımda Bir dişi iki erkek kangal vardı geçmiş olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28
01

Asef busman - Gecmis olsun

Bu kardeslerimizin zarari büyük herhangi bir Herde madi yardim alabilirlermu.?

Bu gibi durumlarda sigorta vardi?

Bunlar yoksa bizler bir yardim agi olusturalim bu kardeslerimize ne dersiniz ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 16:28