Köleoğlu, “Söğütlü’ye güzellik katacağız”

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Elbistan’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Köleoğlu, “Söğütlü’ye güzellik katacağız”
Köleoğlu, “Söğütlü’ye güzellik katacağız”
Haber albümü için resme tıklayın

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Elbistan’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Söğütlü Çayı’nın Elbistan şehir merkezinde kalan kısmında taşkın koruma çalışmaları yapacaklarını belirten Köleoğlu, daha sonra ise peyzaj işlemlerine geçileceğini söyledi.

DSİ Afşin 204. Şube Müdürü Hikmet Böke ile birlikte Söğütlü Çayı üzerinde devam eden çalışmaları inceleyen Köleoğlu, aynı zamanda Ceyhan Nehri’nin temizliği konusunda da bilgi aldı.

Battalgazi Mahallesi Sekili Caddesi üzerinde Söğütlü Çayı’nın geçtiği alanda, Battalgazi Mahalle Muhtarı Arif Yılmaz ile de görüşen Köleoğlu, yapılacak çalışmaların bölgeye renk katacağını ifade etti.

DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, “Bizim Elbistan’da, Söğütlü Çayı üzerinde geliştirmiş olduğumuz bir projemiz var. Bu sene yatırım programında bulunuyor. Ceyhan Nehri ile birleştiği noktayı biz 0 olarak kabul ediyoruz ve buradan itibaren başlıyor, Çoğulhan Köprüsü denilen 4 bin 250 metrede bu proje sona eriyor. Bu mesafeden sonra ise bizim kendi makinelerimizle zaten çalışmalarımız büyük ölçüde orada tamamlandı. Şuanda ilk etapta, bu 0 noktası ile 4 bin 250 metre arasında bizim taşkın koruma çalışmamız olacaktır. Taban kaplama ve seddelerin kaplaması bu kapsamda yapılacak. Yaklaşık olarak Eylül ayı sonunda bunun ihalesine çıkacağız. Bu kapsamda yapacağımız 3 adet köprümüz de yer alıyor. Köprünün bir tanesi Battalgazi Mahallesi’nde okullara ulaşımı da sağlayacak, karayolu ulaşımına da açık bir köprümüz olacak. Yani 4 bin 250 metrelik taşkın koruma kanalı ve 3 tane de köprü bu proje kapsamında yapılacak. Çalışmalara inşallah yılsonunda başlayacağız.

Söğütlü Çayı etrafındaki peyzaj çalışmamız ise daha sonra, ikinci ve üçüncü aşamada yapılacak. İlk etapta 2016-2017 yıllarında taşkın koruma projesini tamamlayacağız. Söğütlünün tamamının tabanı betonla kaplanacak ve seddeler yapılacak. Bu kirli görüntü tamamen ortadan kalkacak. Öyle zannediyoruz ki Söğütlü Çayında hayvansal atıklar ile kanalizasyon atıkları da var. Buradaki sazlık alanlar ve kirli ortamlar tamamen ortadan kalkacak ve bu alana bir güzellik katacak” dedi.

Daha sonra Ceyhan Nehri’nin yatak temizliği ve sedde çalışmaları hakkında da bilgi alan Köleoğlu, “Bizim Ceyhan Nehri’nde de bir çalışmamız var. Burada olduğu gibi orada da seddeler oluşturuyoruz. Yine taban temizliği ve sedde oluşturma yapılıyor. KASKİ ise kendine ait makine ile taban temizliği yapıyor. Birlikte bu çalışmayı yürütmüş oluyoruz” diye konuştu.

11 Ağu 2016 - 14:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.