Kızıl gölet doğaseverlerin ilgi odağı oldu

Ekinözü’nde terk edilen demir madeninde yer altından çıkan ve eriyen karların oluşturduğu ‘kırmızı gölet doğaseverlerin akınına uğruyor.

Kızıl gölet doğaseverlerin ilgi odağı oldu
Kızıl gölet doğaseverlerin ilgi odağı oldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ambar Mahallesi’nin Gelleviz mevkiinde daha önceden demir madeni çıkarılan bölgede yer altı ve kar suları, mineraller nedeniyle kızıl renk aldı. Oluşan kızıl gölet, özellikle yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ‘kırmızı gölet’ doğaseverlerin vazgeçilmezi oldu.

Kırmızı göletin görsel güzelliğinin doğaseverler için ayrı bir öneminin olduğunu belirten Doğan Yenigül, “Kendiliğinden oluşan gölet, renginin kırmızı olmasından dolayı çok ilgi çekiyor. Özellikle yaz aylarında çok fazla ziyaretçi ağırlıyor. Türkiye’nin tek kırmızı göleti Kahramanmaraş’ta olmasıyla gölet çok dikkat çekiyor. Bizlerde doğaseverler olarak bu essiz güzelliğin fotoğraflarını çekiyoruz. Bu essiz manzarayı görmeyenlere ise mutlaka gelip görmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

18 Haz 2021 - 17:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.