Kısaca, Osmanlı Ocakları İl Başkanı oldu

Bir dönem AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sümmani Kısaca, Osmanlı Ocakları’nın Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na atandı.

Bir dönem AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sümmani Kısaca, Osmanlı Ocakları’nın Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na atandı.

Türkiye’de mazisindeki Osmanlı kimliğini ön plana çıkarıp, bireylerin etnik kökenine bakmaksızın herkesi kucaklayan bir teşkilat olma amacını güden Osmanlı Ocakları’nın 41. İl Başkanı olan Sümmani Kısaca, dünyaya Kur’an ve Sünnet penceresinden baktıklarını ve bu doğrultuda ideoloji ve fikir geliştirdiklerini söyledi.

“Bizler; saltanatın, padişahlığın, hükümdarlığın, hilafetin tekrar yaşanması geri gelmesini değil, mevcut şartlarda dahi günümüz dünyasında Osmanlı adaletinin hoşgörüsünün ve Osmanlı anlayışının yeniden dünyaya hâkim olması gerektiğini savunuyoruz” diyen Başkan Kısaca, “Osmanlı ruhu dediğimizde; adalete saygı duymak, adil olabilmek uğrunda atalarımızı örnek almak, toplumsal adalete ihtiyaç gereksinimlerini yaşayabilmek ve yaşatabilmek için Osmanlı Ocakları çaba sarf etmektedir. Osmanlı Devlet anlayışında en ufak bir bireyin azınlığın ve gayrimüslimlerin ilahi hakkını hukukunu ve adaletini noksansız adil bir şekilde koruduğunu görmekteyiz. Osmanlı var olsaydı bugün ne Ortadoğu’da ne Afrika’da ne Doğu Türkistan’da ne batıda ne de dünyanın hiçbir yerinde böylesine vahşet ve zulüm yaşanmazdı” şeklinde konuştu.

Başkan Kısaca; “Bize verilmiş bu görevin şuuru bilinci ve hassasiyeti içerisindeyiz. Hiç kimseyi öteki ve hakir görmeden, tüm etnik kökenlerin ırkı, dili, dini, mezhep ayrılığı gözetmeksizin, nerde bir nefer nerde bir Rabbimizin yarattığı can varsa o canla beraber varlık haklarının kendi kültürünün kendi yaşayış şeklinin özünü benimseyerek, severek bir ahlak üzere yaşamak ve yaşatmak amaçlı kurulmuş bir siyasi derneğiz. Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu o andan itibaren insanlar zulüm görmekte, insanlar birbirini öldürmekte, insanlar aç susuz sefalet içerisinde yaşamaktadırlar. Ülkemizde ve dünyada bir Osmanlı ruhu boşluğu var, onu taklit eden büyük devletlerin, adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığını görüyoruz. Biz de toplumda cereyan eden Osmanlıyı yaşama özlemi için, Osmanlı Ocaklarında bu özlemi bu hasreti acılara sonu, hüzünlere sevinci ekleyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inde yaşayan milletimiz; Osmanlı Devleti’ni kuran ve asırlarca adaletli hakkaniyetli yönetimiyle mazlumların yanında bulunan atalarımızın evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

Osmanlı Ocakları’nın her kesimi kucaklayan bir yapısı olduğunu anlatan Başkan Kısaca, “Beraber yürüyeceğiz biz bu yollarda. Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda siyaset insanların ölümleri üzerinden kan, gözyaşı ve zulümle devam ediyor, son Osmanlı varlığından sonra Müslüman dünyası Osmanlı toprakları kan ağlıyor. Doğu Türkistan’da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye’de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz. Gözü yaşlı çocuklar açlıkla boğuşurken, birde annesiz babasız kalıyor. İnsanlar birbirini sevmeyi değil, insanlar birbirini öldürmeyi yaşıyor. Demek ki Osmanlı ruhu ilk önce ülkemizde var olup, barış ve ferah bir hayatı getirdikten sonra, tüm Osmanlı topraklarında yayılması gerekiyor. Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu şerh etmesi gerekiyor” dedi.

Kısaca, son olarak ilçelerdeki teşkilatlanmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarının da atamalarının yapılacağını ifade etti.

20 Haz 2014 - 09:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ökkeş YÜKSEL - Tebrik eder,memleketimizde hayırlara vesile olması

dileklerimle.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 09:47
01

kadir akdaş ankara - hemşerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum lokantacı kadir akdaş ankara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 09:47

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439