“Kış lastiği alacaklar son güne kalmayın”

Petlas Elbistan Ana Bayii Öz Polat Ticaret, kış lastiği alacak olan sürücüleri son günlere kalmamaları noktasında uyardı.

“Kış lastiği alacaklar son güne kalmayın”
“Kış lastiği alacaklar son güne kalmayın”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yönetmeliğe göre ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastikleri takma zorunluluğu bulunduğunu anımsatan işletme sahibi Menderes Polat, “Yönetmelik doğrultusunda kış lastiğine talep yükseldi. Geçen yıl bazı sürücülerimiz kış lastiği temininde çeşitli sıkıntılar yaşamıştı. Bu nedenle araç sahiplerinin lastikleri erkenden almaları gerekiyor” dedi.

Kış lastiği uygulanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Polat, “Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü andan itibaren kaza riskinin kış lastikleriyle yarı yarıya düşürebilmektedir. Yazlık lastiklerin zeminle irtibatı kesiliyor ancak kış lastikleri zemine daha sağlam temas ediyor ve duruş mesafesi de, kayma mesafesi de azalıyor. Bu yüzden uygulama çok önemli. Sürücüler uygulama için değil kendi canları ve mal güvenlikleri için kış lastiği taktırmalılar. Sürücüler başta uygulamadan her ne kadar rahatsız olduysa da sonradan uygulamanın faydalarını gördüler” dedi.

Polat, sürücüleri kış lastiklerini alırken, araç muayenesinde geçerli olacak özelliklere sahip lastikleri tercih etmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini tamamladı.

23 Kas 2017 - 15:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ömer ARKALI - Kaliteyi,Esnaflığı, Dürüstlüğü Ön Planda Tutan Çok Başarılı Bir Bayisine. Allah kolaylık versin. bereketi hayrı bol olsun inşAllah. İYİ GÜNLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:22
01

ARKALI - İsminizi Lütfedin Bizlere Ya'da İş Yerimize Gelin Sevgi ve Saygı Çevresinde Sizlerle Kibarca Konuşalım Beyfendi.Yazarak Değil Konuşarak Anlaşalım......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 15:22