Kayseri Şeker, Elbistan’a talip oldu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirilmesi kararlaştırılan Elbistan Şeker Fabrikası için Kayseri Pancar Kooperatifi de (Kayseri Şeker) teklif verdi.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın satışı için teklif verme süresi 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 17.00 itibariyle doldu. Elbistan Şeker Fabrikası’na resmen talip olduğunu açıklayan ilk firma, özelleştirme ihalelerinde Turhal Şeker Fabrikasını da bünyesine katan Kayseri Şeker oldu.

Kayseri Pancar Kooperatifi (Kayseri Şeker) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, özelleştirme süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Elbistan Şeker Fabrikası için talep dosyasını Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na teslim ettiklerini söyledi.

“Bu ihale sürecinde en etkili tavrı sergileyen şirket olduk. Biz Kayseri şeker olarak sektörün tek temsilcisi olarak bu ihalelere girdik. Bizden başka şeker sektöründen ve pancar kooperatiflerinden şu ana kadar ihale sürecine dahil olan, ihaleye katılan, ihalede fiyat ortaya koyan bir kuruluş olmadı. Bu sektörün yegane temsilcisi olarak Kayseri şeker üzerine düşeni layığı ile yaptı. İhaleleri yapılan üç fabrikada ikinci olduk ve fiyatların yükselmesini sağladık. Biz kazanamazsak bile devletimiz kazandı. Hazine kazandı. İhaleler Onaylandığı takdirde Turhal Şeker Fabrikasının çalışmasının bundan sonra hep birlikte sorumlusu olacağız. Ama biz noktayı koymuyoruz hazırlıklarımızı yaptık. Dün itibarıyla Genel Müdürümüz, Genel Müdür yardımcımız ile birlikte Afyon, Burdur ve Elbistan fabrikaları için de talep dosyamızı özelleştirme idaresine teslim ettiler” dedi.

‘Kayseri şeker olarak biz bu sektörün en güçlü kuruluşuyuz’ diyen Akay, “En güçlü kuruluşu olarak varlığımızı sürdüreceğiz ve tecrübemizi birikimimizi bu sektörün diğer fabrikalarına aktaracağız. Şeker sektörünün ayakta kalmasını en güçlü bir şekilde sağlayacağız. Diğer bölgelerdeki Pancar çiftçilerinin de Kayseri Şeker’in pancar çiftçisinin şartlarında üretim yapması konusunda, onlara destek vereceğiz diye ilan etmiştik bu kanaatimizin arkasındayız. Biz yedi sene önce “Kayseri Şeker’in büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz ve bu büyük potansiyeli hep birlikte harekete geçireceğiz. Bunu değerlendireceğiz ve burası kazandıkça çiftçimiz de kazanacak çalışanımız da kazanacak Devletimiz de kazanacak demiştik” ve Allaha şükür yedi senedir bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu büyük Kayseri şeker ailesinin bir başarısıdır. Biz bu yola, sizin gücünüzü, duanızı yanımızda hissederek çıktık. Bu güçle bu ihalelere girdik. Kazanmış olduğumuz ve kazanacağımız fabrikaları hep birlikte çalıştırmak arzusundayız” şeklinde konuştu.

18 Nis 2018 - 18:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

16

Mehmet - Seçimin öne alınması iyi oldu, şeker fabrikasının satılması unutulmadan oyumuzu kullanalım..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
15

serdar - Seçimin öne alınmasına çok sevindim şeker fabrikalarını satanlara cevapı cok cabuk vermek cok güzel olacak..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
14

Hacı - Şeker fabrikasını satanların ,24 Haziranda seçim vaadi ne olacak çok merak ediyorum ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
13

Emek - Kayseri seker de çalışanlarınıza tüm degerlenizin üstüne yemin ederek biz onların haklarını yemiyoruz dermisiniz . Gulumseyin iyi geceler .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
12

Fantom - Bence özelleştirmelerin durdurulması lazım.. seçimi kazanan ne isterse yapsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
11

Mübasir - Bende talibim 15 milyar ve besyüz dolar ve 3 ceyrek altinla birde reno 12 veriyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
10

Fahrettin - Hemen satin fabrika hem buyur hem gelisir hemde kayseriler bu fabrikanin sekerini malezyaya kadar ihracatini yaparlar abde falan nede olsa kayserililer konyada olabilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
08

XYZ - Böyle çalıştırılacağına satılmasında fayda var. Herkes satılırsa şöyle kapısına kilit vurulur şöyle böyle aşağı yukarı laflar ediliyor. Müneccim misiniz. Belki daha iyi olacak yöremiz için. Boş boş laflar etmeyiniz devletten daha iyisini mi bileceksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
06

AK - Lambaya oy vermeliyim lambaya, çünkü o çoh gözel yol yapii bize ama benzinimiz yok yolları kullanamıyok :D. Mantığından kurtulabilirsek millet için çok büyük bir devrim olacak yoksa durumu görüyorsunuz işte.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
05

Demircilikli - 24 Haziran'da Elbistan halkı şeker fb satanlara cevabı verecekmi çok merak ediyorum. Gerçi Kılıçdaroğlu Alevi diye inada yine verirler. Çünkü artık herkes bana birşey olmasın cocuklarimda ne bok yerse yesin dünyasında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
04

Kayseri Şeker Çifcinindir - Kayseri şeker çok büyük bir koperatiftir şahsın değil çifçinindir her zaman çifçinin dostu olmuştur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
03

Ergun - Cok yerinde bi karar hatta gec kalinmis boyle kurumlarin bir an once elden cikmasi lazim satilmasin diye yaygara koparanlar uzerini bile degismeden ise gidip gelenlerdir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02
01

durdu - Elbistan halkı olarak ekmek yedigimiz yerler birbir elimizden gidiyor. Hala %70 le devam mı diyoruz,hayırlı olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 18:02