Kaynarca’nın forekazıkla izole çalışması tamamlandı

Geçtiğimiz yıl yaşanan içme suyu kaynaklı salgının ardından Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Kaynarca Su Terfi İstasyonu’nun çepeçevre izole edilmesini sağlayacak forekazık çalışması tamamlandı.

Kaynarca’nın forekazıkla izole çalışması tamamlandı
Kaynarca’nın forekazıkla izole çalışması tamamlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), Elbistan’daki içme suyunun daha sağlıklı ve güvenli olarak musluklara ulaştırılması için kısa bir süre önce başlattığı forekazık çalışmasını bitirdi. Yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmalar kapsamında Kaynarca Su Terfi İstasyonu’nun çevresine her biri 6 metre derinlikte kesişen 250 adet forekazık uygulaması yapıldı. Su kaynağı ile nehir arasına tam geçirimsiz bir alan oluşturmak için açılan ve her biri 6 metre derinliğe sahip olan 200 metrelik bir alanda toplam 250 adet kesişen fore kazık çalışmasının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi çalışmaları start aldı.

KASKİ, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan içme suyu salgının hemen ardından kaynağa kirli su girişini engellemek amacıyla kaynakla Ceyhan Nehri arasına kil sedde oluşturmuş, suyun kalitesini anlık kontrol etmek için laboratuvar kurulmuş ve tecride yönelik çalışmalar yapılmıştı. KASKİ Genel Müdürlüğü son olarak kaynağın etrafında yaklaşık 200 metrelik bir alanda toplam 250 adet kesişen forekazık uygulamasıyla kaynağı kalıcı olarak izole çalışmalarını tamamlamış oldu.

Su kaynağının çevresinde bulunan ve kirlilik oluşturan kanal ve kanalizasyon hatlarını da kaldıran KASKİ, bu önemli izole çalışmasının tamamlanmasının ardından tesiste çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Peyzaj çalışmaları kapsamında çevre ihata duvarları yenilenecek, Ceyhan Nehri kısmına estetik gömmeli taş duvar çalışmaları yapılacak. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte dış etmenlerden tamamen koruma altına alınan tesise estetik bir görünüm kazandırılması sağlanacak.

20 Tem 2017 - 14:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mamili - Yine bir kazık çaktılar ama bakalım hayırlısı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 14:44
02

Muhammet - Ney tamamlanirsa tamamlansin geçen yıl yaşanan kabus tekrar etmesin çesmelerden akan suyu içmiyoruz hala ama kullanmadan bari korkmayalim artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 14:44
01

su magduru - Üst tarafta kanaldan gelen pis suyu kaski napacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 14:44