Kaynarca’da kanalizasyon altyapısı yenileniyor

Elbistan Belediyesi, DSİ ve KASKİ Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen Kaynarca Göleti Projesi kapsamında, gölet içerisinde kalan kanalizasyon projeye uygun şekilde yenilenerek taşınacak.

Kaynarca’da kanalizasyon altyapısı yenileniyor
Kaynarca’da kanalizasyon altyapısı yenileniyor
Haber albümü için resme tıklayın

İki büyük mahalle ve Şeker Fabrikası’nın kolektör hattı yükünü taşıyan kanalizasyon, Elbistan Belediyesi’nin çalışmaları ile büyütülerek yeni yerine taşınacak.

Yapılan çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere belediyemiz ile DSİ ve KASKİ ortaklığında yürütülen Kaynarca Göleti Projesi büyük oranda tamamlanma aşamasına geldi. Yaptığımız incelemelerde Yeşilyurt Mahallesi, Taşburun Mahallesi ve Şeker Fabrikası’nın yükünü taşıyan kanalizasyon hattının, Kaynarca Göletinin altında kalması ve yetersiz olması nedeni ile taşıma çalışması başlattık. Ekiplerimiz, KASKİ personeli ile istişare içerinde çalışarak kısa bir sürede tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

Kanalizasyonun kapasitesinin yüzde 50 oranında arttırılmasını sağlayacak büyük boruların kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Diğer yandan iki büyük mahalle ve Şeker Fabrikası’na hitap eden eski kanalizasyon sisteminde 400’lük büz kullanıldığını tespit ettik. Ancak kanalizasyonun taşıma gücünün artık bu deplaseyi kaldırmadığını gördük. Bu amaçla 600’lük büz kullanarak kanalizasyonda yaşanacak olan muhtemel tıkanmalarının önüne geçmiş olacağız” ifadelerine yer verildi.

21 Eki 2019 - 17:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Serkan - ELBİSTAN ı sil baştan inşa eden başta syn Mahir ÜNAL beye ve syn Mehmet GÜRBÜZ belediye başkanımıza çok teşekkür ederim gönül belediyeciliğinden de öte hizmet için gelecek için kendini hizmete adamış bir belediye başkanımız var ALLAH onlardan ve tüm emeği geçenlerden razı olsun ne tanırım ne bilirim kendilerini uzaktan yakından alakam yoktur bir vatandaş olarak dua ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08
05

Helal Olsun - Tek kelime ile Helal olsun başkan sana,senin yaptıklarını başkalarının( Aynı parti ve diğer parti adaylarının ) hayal ettiğini bile düşenemiyorum.Ben şimdiden Elbistanın 5 yıl sonrasını hayal ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08
04

Kadir Arslan - Çok güzel bir çalışma ancak Yeşilyurt mahallesinde bir aydır kanalizasyondan kaynaklı koku var. Evde durulmaz oluyor yeri geliyor. Kaski den bu konuda biraz daha hassasiyetli davranmasını rica ediyoruz mahalle olarak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08
03

Güneşli Mh. Asker Sokak Sakinlerı - Aynı şekilde bizim sokak da sıkıntılı. Yeni asfalt kaplama yapılmadan yenilenmek köklü çözüm olur. Yetkililere önemle duyurulur... KASKİ çavuşundan ve yetkili Şube Müdüründen defalarca kalıcı çözüm istenmesine rağmen henüz bir sonuç elde edilememiştir selamlarımı sunarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08
01

Salih - Seker fabrikasi fabrika kanalizasyon suyu ile pancar suluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08