Kaynak: Hayalim, Elbistan’a havaalanı yapmak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile gerçekleştirilen, Evet Ofisi’nin açılış töreninde, Elbistan’a havaalanı müjdesi geldi.

Kaynak: Hayalim, Elbistan’a havaalanı yapmak
Kaynak: Hayalim, Elbistan’a havaalanı yapmak
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Elbistan’ın, Darende’den Sarız’a kadar geniş bir bölgenin merkezi olduğunu ifade ederek, “Benim hayalim; Elbistan’a artık yakışan şey, bir havaalanıdır. Allah’ın izni ile Elbistan bu bölgenin merkezidir. İnşallah burası bundan sonra sizlerin gayreti, bizlerin çalışması ile yarınlara daha umutla bakacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile Elbistan Evet Ofisi’nin açılışı yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, büro önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Duble yolumuz, hastanemiz, okullarımız yapılıyor ve benim hayalim; Elbistan’a artık yakışan şey, bir havaalanıdır” dedi.

Elbistan Evet Ofisi, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda düzenlenen tören ile açıldı. Açılış töreninde vatandaşlara ilk hitap eden isim, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal oldu.

Ünal, yaptığı konuşmada, “Bugün, bütün siyaset tarihimizin en önemli değişim gününün sürecinin bir başlangıcında sayın Başbakan Yardımcım ile birlikte sizin huzurunuzdayız. Bugün bütün AK Parti, MHP ve bütün millet ve vatan sevdalıları, yerli ve milli bu bayrağa sevdalı olan herkes bir şeyin farkında. O da şu; biz Allah’ın izni ile 16 Nisan günü milletin iktidar olacağı, her kim iktidara gelirse gelsin, milletin iktidar olacağı bir güne uyanacağız inşallah, 17 Nisan günü. Sizlerin tercihleri ile yapacağız. Şimdi sizlere soruyorum; AK Parti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, bugüne kadar ne aldanan ne aldatan olduk. Size verdiğimiz her sözü yerine getirdik mi? Elbistan’a Türkiye’nin en iyi hastanesini yapacağız dedik, yaptık mı? Elbistan’a Türkiye’nin en güzel hükümet konağını yapacağız dedik, yaptık mı? Elbistan’a doğalgaz geliyor deki, önümüzdeki kış doğalgaz geliyor mu? Duble yol yapacağız dedik, yaptık mı? Bugüne kadar yaptığımız söylediğimiz her şey gerçekleşti mi? o halde Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, milletvekillerimizin bugüne kadar özü sözü bir oldu mu? Bu AK parti takımı var ya aynı yolun yolcusu, aynı dağın yelinde üşümüş, aynı bayrağa, aynı sevdaya bağlanmış, milletin evlatları var ya bunlar sizin kardeşleriniz, sizin içinizden çıkan evlatlarınız. O yüzden 16 Nisan günü biz sandığa giderken tüm kalbimizle evet diyeceğiz. O 18 maddeyi iyi okuyun çünkü bazıları doldur boşalt sürekli yalan söylüyor. Biz insanlara sadece doğruyu anlatıyoruz” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, Elbistan’ın geniş bir bölgenin merkezi olduğunu ifade ederek, Elbistan’a yakışan hizmetin bir havaalanı olacağını söyledi.

Kaynak, şunları kaydetti:

“Elbistan’da bu seçim büromuzun açılışını mitinge çevirmişsiniz. Mahir Bakanım söyledi, Türkiye çok sıkıntılı günlerden geçti. En son 2016 yılını büyük sıkıntılarla geçirdik. 2015 yılını iki seçimle geçirdik ve Türkiye 2015’te hükümetsiz kaldı. En son 2016’nın 15 Temmuzunda bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bakın o gece Türkiye’nin her bir yerinde, her bir insanımız ellerindeki bayraklarla tankların, topların karşısına çıktı. Bu bayrak bizim namusumuz, bizim şerefimizdir, rengini şehitlerin kanından almıştır. İstiyoruz ki bundan sonra bu bayrak kıyamete kadar bu topraklarda, nazlı nazlı dalgalansın. Ben bu sahneye 3 yavrumuzu davet ettim. Bizim ne yapmak istediğimizi bu fotoğraf ortaya koyuyor. Bizim büyüklerimiz, bizim yaşımızdakiler devamlı krizlerle boğuştular. Devamlı 6 ayda bir hükümet değişti, müdür değişti, kaymakam değişti. Biz bu sıkıntıyı yaşadık. İstiyoruz ki gençler artık ülkenin geleceğine onlar sahip çıksınlar. İstiyoruz ki bu yavrularımız dünyanın en kalkınmış, en istikrarlı ülkesinde yaşasınlar. Yapmak istediğimiz bu.

Türkiye’nin en büyük sulama projelerinden biri Adatepe sulaması, elhamdülillah başladı. Ben il başkanı iken o zamanki milletvekilimiz ile gittik, bakanımızdan Adatepe’yi istedik. Dedi ki gülerek, ‘Başkanım, bu listeye göre Adatepe’ye 99 yıl sonra sıra gelecek.’ Şimdi Allah’a şükür Adatepe sulamamız başladı. Duble yolumuz, hastanemiz, okullarımız yapılıyor ve benim hayalim; Elbistan’a artık yakışan şey, bir havaalanıdır. Neden? Yüksekova’ya havaalanı yapan, Iğdır’a, Muş’a, Bingöl’e havaalanı yapan Recep Tayyip Erdoğan, boğazı denizin 100 metre altından tünelle geçen, Çanakkale’de 1915 Şehitler Köprüsü’nün temelini atan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, sadece ve sadece ülkemizin kalkınması için uğraştılar. Allah’ın izni ile Elbistan bu bölgenin merkezidir. İnşallah burası bundan sonra sizlerin gayreti, bizlerin çalışması ile yarınlara daha umutla bakacaktır.”

Konuşmaların ardından büronun açılış kurdelesi kesildi.

19 Mar 2017 - 14:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

43

ciftci - ilk önce verdiğiniz sözleri yapın sonra havaalanı.baraj yapın barajjj

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
42

Yetkili - Hav alanı gökcek mahallesine yapılacak Allah hayırlı etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
41

Fatih - Sayın vekil hayalimdeki diyor sizde gerçekten söz verdi diyorsunuz iyi okuyun sonra hayal kırıklığına uğraşmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
40

Elbistanlı - Havaalanından önce yolları bir yapsanız evet elbistan a havaalanı yakışır belki ama bu yollar hiç mi hiç yakışmıyor en merkezi yerlerde dahil heryer çukur su birikintisi, araç park edecek yer yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
39

ahmet deniz - Arkadaşlar haberi yanlış okumuşsunuz sayın vekil HAYALİM demiş zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
36

Burcu Hoca - Önce bir Elbistan'ın havasını temizleyin de siz... Sonra havaalanı yaparsınız... Tabi eliniz değimişken içme sularımızı da temizleyin, pınarbaşını, sokaklarda biriken çöpleri... Acıyorum memleketime.... Hayel kurmak elbette çok güzeldir ama birde gerçekler var tabi... pembe dünyamızdan çok uzakta gri gerçekler......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
35

Durdu kara - en uygun yer havaalanı için Calış ve Kabaagaç köylerinin açık arazileri bence ya da Ercene köyü boşluğu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
34

elbistanlı - Bence havaalanı kabagacin otaraflara yapılsın. Yani afsin elbistan goksun o araya yapılsın ama ondan önemlisi biz marasa giderken göksuna girmek zorunfa değiliz göksuna girmeden bizim yolumuz tekire baglansin bence bu daha öncelikli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
33

Abuzer kadayıf - Hoş yine yorumlarımı yayınlamayacaksız ya. Yinede yazıyorum.

15 yıldan beri sadece vaat ediyorsunuz elbistan da mevcut olan fabrikalar rahmetli Erbakan Hocanın zamanında yapıldı. Göreviniz olan şeyleri sanki devrim yapmış gibi servis ediyorsunuz. Buz dağının görünmeyen yönünü hep saklıyorsunuz. Allah bizi cahillerden etmesin. Biraz okusak biraz sorgulasak gerçekler çok uzakta değil aslında.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
32

Hasan - Önce yol yapın. Mahalle aralarındaki yollar patates tarlası gibi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
31

Ilhan - Hani yol nereye yapilmis göksun elbistan malat elbistan yolari yapildida ben görmedim.dogalgaz bu akilla 5 yil daha gelmez borulari geririp atmakla gazmi gelmis oluyor.adatepe baraji ne zaman temel atildi 1995.mevcut parti kac yildir iktidarda 15 nerde hani su.hep ayran kapartmasi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
30

DOĞAN DOĞANCAN - KÜÇÜK BEYİNLER KİŞİLERİ,ORTA BEYİNLER OLAYLARI,BÜYÜK BEYİNLER FİKİRLERİ VE SİSTEMLERİ TARTIŞIR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
29

Kazım - Havaalanı mı? Günün birinde muhakkak evet. Günde 1 Ankara 1 İstanbul uçağını dolduracağı muhakkak. Lakin Yapalak doğru adresmi emin değilim. zira Yapalak Elbistan'a yarım saat çeker bizde gidiyoruz Malatya'ya 1-1,5 saatte. Bir havaalanının inşaat maliyetini bırak devlete maliyeti aylık minimum 200 milyar. Bu değermi tartışılır. Bunu yerine Malatya'ya ücretsiz servis yapsalar daha iyi olabilir. Arkadaşın birinin dediği gibi tren yolu daha elzem diye düşünüyorum. Hem Elbistan-Çoğulhan-Afşin-Elbistan ring hattı da olsa havaalanına gidişteki mazot israfından daha büyük bir kaynak tüketimi olan termik santrale personel taşıma maliyetinden kurtulunur. Hem yapalakta olsursa köylülerim başka araba girdirmez havaalanına ona göre :D :D

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
27

elbistan sevdalısı - bırakın havaalanını falan hızlı trengeldi her seçimde milletin agzına birparmak bal çalın elbıstanın tek çaresi marastan ayrılmasıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
26

Herkese selam - Çok ilginç ne zamandır hayali vardı? Ne olacak bu hayal? Kendisi mi yaptıracak? Elbistanlıların hayalleri havalara mı uçacak? Elbistan'ın neresine yaptıracak? Sayın editör gazeteci olarak sormadınız mı bu soruları.

Ayrıca belirtmek isterim ki havaalanı yapmak kadar kolay bir şey kalmadı artık. Ak parti iktidarı istese 3 ayda hava alanını yapar Elbistana. Sorun şu haftada iki veya üç uçuş için o kadar tarım arazisini heder etmeye gerek var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
25

Hakim - Sayın elbistanlı arkadaş elbistana havaalanını yaķışmazmı bırakın yapılsın inşAllah sırasıyla heside yapılıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
24

Aziz - Elbistan havalani sart turkinin sayilir ilcekerinde biri elbistan termik santrali vé turkinin 4 duncu Tarim ovasi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
23

46 Elbistan - Elbistan küçük bir yer değil hava alanı kurulsa bir elbistandaki insanlar yolculuk etmeyecek afşin Elbistan bunların binlerce köyü Ekinözü hatta Malatya’dan göksundan Maraş’tan gelen insanlarda olacaktır bence çok iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
22

46 Elbistan - Hatta adıda Ömer Halis Demir hava alanı olsun Elbistan’a yakışırı bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
20

Mamy - Havaalanı mı?

Güldürmeyin Allah aşkına

Şu lanet olası kaski ye talimat verin insanlar için adam akıllı içme suyu çıksın hala suyumuz berbat

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
18

Turgay - Göksun elbistan arası yolu bitirdiniz daha sonra elbistsn malatya yolunu bitirdiniz güzelim pinarbasini güzel mesire alanı yaptınız bu havalenin tamami sudan zehirlendi cb.bsb.ve hükümet üyeleri elbistana geldi halka destek için şimdi de havalani yapılacak çok güzel haydi hayırlısı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
17

elbistanlı - elbistana havalanı yapacanıza yol yapın tiren yolunu getirin burdan geçsin kapıdereki yol havalanı fazla lüx olur uçaklar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
16

Öz elbistanlı - Sayın başbakan yardımcım sayın milletvekilim,bende ak partiliyim,hava alanından önce yollarımız yapılsa daha iyi olur,arabalarımızın amartisörleri patlak geziyoruz,ne rot kaldı ne rot başı.siz geleceginiz zaman geçeceginiz yollara hemen yamalık yapılıyor.malatya caddesindeki kırmızı ışıklar 3 aydır çalışmıyor.arabalımızla geçecek yol bulamıyoruz heryer bozuk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
15

Elmas - Teleferik geldi seçim öncesi söylenen projeler bitti . Havaalanı gelecekmiş metroda gelir denizde gelir bizi marastan ayırın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
14

mehmet yılmaz - Yüksekova daki havaalanını asker kullansın diye yaptılar daha çok. Elbistan'ın hem sağında hem solunda 1 saatilik mesafede havaalanı zaten var. Buraya havaalanı yapsan yılda kaç yolcu taşıyacaksın, askeri açıdan önemli bir bölge değil. Havaalanı yatırımı ölü yatırım olur, daha mantıklı yatırımlar yapılmalı. Hatay da yapılan havaalanını sürekli su basıyor, kullanamıyolar bile. Art niyetli biri değilim ama yapılan statlar ve havaalanları vatandaşa hizmet etmek için değil, yandaşı zengin etmek için.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
13

salih46 - elbistan a yapılacak hava alanı ile hatay hava alanını kıyaslamak büyük bir hatadır.Hatay dan sadece istanbul a her gün 5 uçak kalkmaktadır!!!!!

Elbistan için Hava alanından daha elzem yapılabilecek hizmetler vardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
12

MEHMET - Ancak laf başka birşey yok kim size biat ederse en iyi o ne olursa olsun ne yaparsa yapsın yeterki size biat etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
11

Ahmet Buğday - Sayın vekilim.Elbistan 4 üncübüyük ova.Bu ova başka bir ülkede olsa böylemi olur.Bir bakın ovadaki tarım arazilerinin en verimli yerleri inşaat alanına dönmüş(besi ahırı,çiflik,binalar vs).Yapalakta kayıtlı 280 bin dönüm arazi var suyok.Til yazısı ufak bir devlete yeter,sulansa.Nufus 80 milyon olmuş.Toprak ekilmezse,tarım arazileri beton olursa millet neyiyecek?İş yok,olsada giren belli.Elbistan ın suyu içmek için arıtıcı takıyok.Havasını solumak için maske takıyok.Uçak sesiyle birde kulak tapası takmayak,Maraş ve Malatya havalanı yetiyor bence.Devlet iyi niyetli,birşeyler yapmak istiyor ama bunlar yerinde,zamanında bölge insanına fayda sağlayacak işler olsa iyi olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
10

Muhammet - Doğalgaz geldi binalara bağlandı,Maraş yolu tam olarak yapıldı son sistem asfalt döşendi. Hava kirliliği tamamen bitti ölçülerde Elbistan Avrupanın havası en temiz bölgesi oldu, içme suyu şerbet gibi tatlı ve tertemiz oldu,caddeleri bırakın tüm sokaklar asfaltlandi, şehrin dörtbir yani yemyeşil parklarla çevrildi, işyerleri çalışacak adam bulamıyor işsizlik tamamen bitti ve affiniza sığınarak havaalanida tüy dikti. ..saygilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
09

mutsal yüksel - il yapmadılar havalanı mı yapacaklar.. hı hı olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
08

Vatandas - Akp bas taci evet ama su elbistanin bagzi yerlerinde yollarda sikintilar olmus yagmurdan vs vs onlarda yapilirsa daha guzel bi elbistan olacaktir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
07

Eray yapıcı - Lütfen Elbistan halkını rencide etmeyin bizim bir ihtiyacımız varsa oda söğütlü çayına bir baraj

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
06

emrullah - bende inandım.sanayi yok.üniversite yok askeri birlik yok.hava alanı degilde elbistanın havası temizlense daha iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
05

Fantom - Dikkatle izlemekteyim. Artik muhalif yorumlara izin verir olmussunuz.. Begendim .. Adam yapacagiz demiyor hayalim diyor.. Anlayana..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
04

ahmet - Hatırlıyorsanız avni beyde esentepe büro açılışında elbistana tren yolu sözü vermişdi .Önce şu yollarımız yapılsın ben şahsen bi akp li olarak belki referanduma evet derim ama ilk belediye seçiminde tepkimi veririm. lütfen bu yorumu yayınlayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
02

Murat - Gerçekten çok mantıklı elbistanın herşeyi tam tek eksiği hava alanıydı zaten .yapılınca ne olacak şu yollarımız gibi çukurmu olacak hani şu temiz havamızı birde uçak dumanıylamı boğacaksınız . el insaf

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05
01

COMAR - once asfaltlama yapsinlarda sonra havalani yapsin yollar berbat durumda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 14:05