Kaymakam Sayar, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104.yıldönümü kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek programı düzenledi.

Kaymakam Sayar, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu
Kaymakam Sayar, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Programa katılan şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarına hitap eden Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Çanakkale Zaferi’nin, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Düşmanın, Çanakkale’yi 1 günde geçme hesabının, milletin imanı sayesinde bozulduğunu kaydeden Kaymakam Sayar, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104.yıldönümünü kutluyoruz. Milletimiz tarih boyunca birçok badireler atlattı. Birçok devlet kurup; birçok devlet de yıkmışız. Birçok devlet kurup yıkmamıza rağmen, hiçbir zaman özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan ve bayrağımızdan asla ödün vermemişizdir. Namus, bayrak ve vatan denilince her şeyimizden vazgeçeriz ancak bunlardan vazgeçmeyiz demişizdir. Çanakkale Zaferi de bunun en önemli örneğidir. Milletimiz, her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Bizi tarihten silmek isteyen düşmanlar, Çanakkale’yi 1 günde geçebileceklerini düşündüler. Ancak, hiç de öyle olmadı. Topumuz, tüfeğimiz sayılı idi. Karşımızda ise en ileri derecede silah sistemlerine sahip orduları vardı. Ama karşılarında buldukları şey çok farklı idi. Sadece süngüler, mermiler ve birkaç tane toptan oluşan direnişle karşılaştılar. Orada düşmanı yenen şey, milletimizin ve ecdadımızın sahip olduğu iman ve bu imandan aldığı güçtü. Özgürlüğüne, bayrağına, namusuna sahip çıkma düşüncesiydi. Çanakkale Zaferi, bu açıdan tarihimizde bir dönüm noktasıdır” dedi.

Şehitlerimizin ve gazilerin haklarını ödemenin mümkün olmayacağını vurgulayan Kaymakam Sayar, “Çanakkale, bir fedakarlık, bir adanmışlık ve farklı bir ruh halini ifade ediyor. Milletimiz, vazife kendisine düştüğü zaman önce kendisinden fedakarlık etmekten başlamıştır. Ve bunu da bilerek yaşamıştır. 15 Temmuz’da yaşadığımız şey buydu. Hepimiz gördük, insanlarımız tankların altına yattı, kurşunlara, toplara siper oldular. Fırat Kalkanı’nda ve sınır dışındaki operasyonlarda da asker ve polislerimizin yaptığı şey bundan farklı değildi. Düğüne gider gibi savaşa giden ve bu duygu ile yaşayan bir millet Allah’ın izniyle her zaman ayakta kalacaktır. Sizlerin evlatları, gazilerimiz, vatan savunmasında bulunan bütün kardeşlerimiz hep bu duygu ile hareket ettiler. Bugün şükürler olsun ki; bu duygu ve düşünce bayrağımızı bu topraklarda dalgalandırmaya devam etmektedir.

Şehitlerimiz ve onların arkasında kalan aileleri ve gazilerimizin kendileri ile aileleri için bize düşen şey onlara sahip çıkmaktır. Bir şehidin, bir gazinin kendinden koparılan şey karşısında bakıldığında hiçbir şey bununla ölçülemez. Arkada kalanlar bizim emanetimizdir. Bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı onur ve büyük bir mutluluk yaşıyorum. Rabbim, düşmanları bir daha bu toprağa ayak bastırmasın” şeklinde konuştu.

Programa katılan şehit aileleri, gaziler ve aileleri de Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar’a nezaketinden ve duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

18 Mar 2019 - 17:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439