Kaymakam Sayar, muhtarlarla bir araya geldi

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, ilçedeki mahalle muhtarları ile zirai faaliyetler ve orman yangınlarına ilişkin olarak alınacak önlemleri görüştü.

Kaymakam Sayar, muhtarlarla bir araya geldi
Kaymakam Sayar, muhtarlarla bir araya geldi
Haber albümü için resme tıklayın

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen toplantıya başkanlık etti. Toplantıya ilçedeki mahalle muhtarları katıldı. Ekinözü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Demirci’nin sunumunun ardından orman yangınları, biçerdöverle ürün hasadı, meraların kiralanması ve anız yangını ile ilgili mahalle muhtarlarına bilgi verildi.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, özellikle orman ve anız yangınları noktasında mahalle muhtarlarının daha duyarlı hareket etmesini istedi. İlçede hububat hasadının önümüzdeki günlerde başlayacağını hatırlatan Kaymakam Sayar, anız yakmanın hiçbir faydası olmadığı gibi, toprağın doğal yapısı bozulduğu için toprağa zarar veren ve gelecek yıllarda verimi düşüren bir uygulama olduğuna dikkati çekti. Sürdürülebilir tarım açısından, toprağın doğal dengesinin korunması, olası yangınların önlenmesi için anızların yakılmaması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Sayar, bu konuda muhtarlara büyük görevler düştüğünü belirtti. İlçenin orman varlığının korunması için de azami gayret gösterilmesini isteyen Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, orman yangınları noktasında da hassasiyetin en üst seviyede olması gerektiğini vurguladı.

09 May 2019 - 15:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

adem - kaymakam bey muhtarlarla bir araya geldiğinde son zamanlarda ruhsal bunalıma giren gençlerin intihar vakaalarına bir el atsanız.bunun vebali sizedir.en azından aileleri bilinçlendirecek bir çalışma yapabilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mayıs 15:39