Kaymakam Demir’den yasak sonrası için vatandaşlara uyarı

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrasında vatandaşlara, evlerinde kalmaya devam etmeleri ve şehir merkezinde sosyal mesafenin azalmasına sebep olacak davranışlardan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Kaymakam Demir’den yasak sonrası için vatandaşlara uyarı
Kaymakam Demir’den yasak sonrası için vatandaşlara uyarı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da 17 Nisan Cuma günü saat 24.00’te başlayan sokağa çıkma yasağı, 19 Nisan Pazar günü saat 24.00’te sona erdi. Bu hafta sonu ikinci kez uygulanan yasak kapsamında Elbistan’a sessizlik hakim oldu. Vatandaşlar evlerine kapanırken caddeler ve sokaklar da bomboş kaldı. Yasağın başladığı saat 24.00’ten itibaren teyakkuza geçen Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 gün boyunca yasağa uyulması noktasında denetimlerde bulundu. Fırınlar da yasak boyunca açık tutuldu. Fırıncılar, kendi araçları ile mahalle aralarında ekmek dağıtımı yaptı. Yasaktan muaf tutulan çiftçiler ise, 2 gün boyunca tarladaydı. Çiftçiler, ekim ve ilaçlama gibi işleri için tarlada çalıştı.

Kaymakam Demir, “Baharın gelmesi bizi yanıltmasın”

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, ilçede sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde riayet gösteren vatandaşlara teşekkür ederken yasak sonrası oluşabilecek sosyal mesafe ihlalleri için de uyarı yaptı.

Kaymakam Demir, “Değerli hemşerilerimizin karantina kararına uyma konusundaki hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sokağa çıkma yasağı sona erdikten sonra da lütfen zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Biz birlikte başaracağız, birlikte yeneceğiz” dedi.

2 günlük yasağın, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele büyük önem arz ettiğini kaydeden Kaymakam Demir, salgının önlenmesinde tedbirlere uymanın da önemine dikkati çekti.

Vatandaşlardan, yasak sonrasında şehir merkezinde, market ya da pazar alanlarında temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğunluk oluşturmamasını isteyen Kaymakam Demir, “2 günlük yasak sonrasında temel ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere, pazarlara ve şehir merkezlerine inmek zorunda kalan vatandaşlarımız, mutlaka sosyal mesafe kuralına uymalı. Herhangi bir olumsuzluğa ve yığılmalara mahal bırakmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Devletimizin aldığı önlemler, siz vatandaşlarımızın sağlığının korunması içindir. Kolluk kuvvetlerimiz ve ilgili birimlerimiz bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde yapma gayreti içerisindedir. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım ve birbirimizin sağlığı için kurallar neyi öngörüyorsa yaşantımızı o şekilde idame ettirelim” dedi.

Salgın tehlikesinin geçmediğini ve ısınan havaların da insanları aldatmaması gerektiğini vurgulayan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “Koronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Baharın gelmesi, havaların ısınması bizleri yanıltmasın! Salgın tehlikesi geçmiş değil. Evlerde kalmaya ve tedbirlere uymaya hep birlikte devam edelim. Evde kal, sağlıkla kal Elbistan” şeklinde konuştu.

20 Nis 2020 - 09:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş - Alınan önlemler gayet başarılı. Sokağa çıkma yasağı olmasaydı vaka sayısı artabilirdi. Milletçe önlemlerimizi almaya devam edelim. Sadece bir canımız var. Kıymetini bilelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 09:53

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439