Kaymakam Demir: “Virüsü ceza ve cebirle değil hoşgörü ile yeneceğiz”

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Kovid-19 Denetim Komisyonları Başkanları ile birlikte yapılan denetimler ve denetim usul ve esaslarını değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

İşyerleri ve vatandaşlara yönelik denetimlerde daha hassas bir süreç izlenmesini isteyen Kaymakam Demir, “Hiç bir sıkıntı, zorluk yoğun bakım kadar, entübe olmak kadar sıkıntılı olamaz” cümlesiyle vatandaşlara seslendi.

Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda 9 adet denetim komisyonu görev yapıyor. Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, denetim komisyonu başkanları ile bir araya geldi.

Komisyon başkanlarını denetimler hususunda uyaran Kaymakam Demir, Sağlık Bakanlığının İş Yeri Çalışma Usul ve Esaslarını belirlediği "İş Yeri Çalışma Rehberi" doğrultusunda ve İçişleri Bakanlığının denetim usul ve esasları konularında yayımladığı denetim genelgelerinin ilçede titizlikle uygulanması ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi gerektiğini ifade etti.

‘Maksadımız milletimizi, hemşerilerimizi eve hapsetmek olmamalı’ diyen Kaymakam Demir, “Kovid-19 hastalığının yayılımını ilçemizde önlemek için denetimleri daha hassas ölçekte yapmanızı rica ediyorum. Maksadımız ceza yazmakta değildir. Fakat Kovid-19 tedbirler ile yeneceğimiz bir hastalık bulaşı hızını azaltmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu hususta kurallara riayet etmeyen işletme ve vatandaşlarımıza istemesek de cezai işlemlerin uygulanması gerekli görünmektedir. İşletmeler usulünce uyarılmalı, vatandaşlarımız kolluk kuvvetlerimizin de desteği ile uyarılmalı. Bu hastalığı biz Elbistan olarak cezai işlemler ile cebir ile değil dayanışma ve hoşgörü ile yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında vatandaşlara çağrı yapan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “Kıymetli hemşerilerimizden ricam, çok zorunlu olmadıkça evlerinizden çıkmayın. Sokaklarda anlamsız dolaşmak cinayet gibi sonuçlar ile ilçemizi hüzne boğmaktadır. Yaşlılarımızın risk altında olduğunu unutmayın! Biliyorum sıkıldınız, yoruldunuz, bunaldınız. Ama hiç bir sıkıntı, zorluk yoğun bakım kadar, entübe olmak kadar sıkıntılı olamaz lütfen evinizde kalın! Zorunlu hallerde dışarı çıkmanız gerekirse dahi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterin. Önce kendi sağlığınızı, sonra sizi tedavi etmek için gece gündüz demeden emek veren sağlık çalışanlarını, sağlığımız için gece gündüz demeden çalışan kolluk, denetim komisyonları ve diğer kamu görevlilerini düşünün. Şimdi vakit kurallara uyma vakti. Şimdi vakit evde kalma vakti. Şimdi vakit bir olup yeni normal kuralları ilçemizde uygulama vakti” şeklinde uyarılarda bulundu.

19 Eyl 2020 - 11:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ahmet - VAllahi sayin kaymakamim hoşgörü ile olmuyorsa devlet kudretini göstermeli ve inatla takmayan lüzumsuz insanlara gereken mutlaka yapilmali.Çünkü devletin kurallarina uymayanlarin dağdaki teröristten hiçbir farklari yoktur.Bu yüzden kolluk kuvvetleri bu tiplere çarşida pazarda mutlaka gerekeni yapmali göz yummamali.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 11:57
02

Öz Elbistan - kaymakam bey çay ocaklarını iyi denetleyin özellikle vergi dairesi arkası saat 12 lie 15 arası gelin görün bardaklar calkanalip yeniden çay dolduruluyar nesafe yok maske yok sonra hadtslik çoğalıyor biz ve yakinlarimiz ölmeden buna care bulun lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 11:57
01

Sıddık - Vatandaşıeve hapsetmek kolay alışverişide durdurmak kolay esnaf borcunu ödeyemiyor işçinin maaşını ödemekte zorluk çekiyor.halkımızı sık sık denetlemek çokmu zor maske ve mesafe olayını gerçekleştirme denetleyicilere fazla külfet getirmez .kul hakkına saygı göstermeyenlere cezai işlem uygulamaktan kaçınmamak gerekir .Saygılarmla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 11:57