Kaymakam Akkoyun, “Muhtarlarımız devletin elidir”

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, muhtarlık makamının fedakarlık ve özveri gerektiren bir makam olduğunu belirterek, “Sizler, bulunduğunuz noktada; devletin eli, kulağı ve gözüsünüz” diye konuştu.

Kaymakam Akkoyun, “Muhtarlarımız devletin elidir”
Kaymakam Akkoyun, “Muhtarlarımız devletin elidir”
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Elbistan Şubesi ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Elbistan Şubesini ziyaret etti. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a ziyaretlerinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve Büyükşehir Belediyesi Elbistan Koordinatörü Ali Mazhar Türk eşlik etti.

Kaymakam Akkoyun’un ilk durağı, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Elbistan Şubesi oldu. Burada Başkan Hayri Kale ve muhtarlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Akkoyun, son olarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Elbistan Şubesini ziyaret etti. Kaymakam Akkoyun, Başkan Mazhar Alagöz ve üyeleri ile bir süre görüş alışverişinde bulundu.

İlk ziyarette bir değerlendirme yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Elbistan Şube Başkanı Hayri Kale, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Devletin en son halkası muhtarlardır. Herhangi bir siyasi partiye ya da siyasete bağlı değil. Devletin en uç noktasındaki hizmet birimiyiz. Bu yüzden de devlet ve bürokrasi ile iç içe olmamız gerekiyor. Ülkemiz bugünlerde zor bir süreçten geçiyor. Vatanını sevmeyen kendisini de, milletini de sevmez. Biz, vatanımızı sevmek zorundayız. Çünkü başka vatan bulamayız. Bizim için vatanın birliği ve beraberliği önemli. Toplumu temsil eden insanlar olarak da vatanımızı sevmek zorundayız. Vatanını sevmeyenin yeri de yurdu da olmaz” şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Elbistan Şube Başkanı Mazhar Alagöz de, ziyaretten dolayı teşekkürlerini ifade ederek, “Muhtarlar Günü’nde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımıza ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz. Muhtarlar olarak, 2 yıldır 19 Ekim’de mutluluk yaşıyoruz. Bu güzelliği ve mutlu günleri önümüzdeki yıllarda da yaşarız inşallah. Bu döneme kadar muhtarlığa pek önem verilmedi ama son yıllarda bunun değiştiğini görüyoruz. Bu da bizleri sevindiriyor” dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizdi.

Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:

“Muhtarlık görevi, güzel ve onurlu olduğu gibi; meşakkatli ve zahmetli bir görevdir. Sizler bu görevi, bu fedakarlığı sırtlamış insanlarsınız. Bulunduğunuz mahallelerde vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla hemhal oluyorsunuz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde çözmeye çalışıyorsunuz. Çözemediğiniz noktalarda ilgili kurumlara iletiyorsunuz. Bütün muhtarlarımız için söylüyorum; fedakarlıkla yapıldığı her halinden belli. Bu anlamda da sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızdan razıyım, Allah da onlardan razı olsun. Biz burada kamu görevi yürütüyoruz. Görev süremiz içerisinde amacımız hizmetlerin en hızlı ve güzel bir şekilde sunulması. Sizler, bulunduğunuz noktada devletin eli, kulağı ve gözüsünüz. Sizin bakış açınızla konuları yorumluyoruz.”

Muhtarların mahallelerindeki birçok sorunun çözümünde ilk adımı atan kişiler olduğunu hatırlatan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Kamu mallarını koruyorsunuz, kolluyorsunuz. Birçok konuyu bize intikal etmeden yerinde çözüyorsunuz. Özellikle birlik, beraberlik ve kardeşlik için mücadele ediyorsunuz. Birçok dargınlığı ve husumeti, büyümeden, adli sürece sokmadan yerinde çözüyorsunuz. Bunlar çok kıymetli görevler. Görev kapsamının üstünde şeyler. Fedakarlıkla durumdan vazife çıkarmaktır. Hakem oluyorsunuz. Uyuşmazlıkları çözüyorsunuz. Bu anlamda yaptığınız görev çok kıymetli. Muhtarlar Günü’nüzü tebrik ediyorum, böyle onurlu ve güzel bir görevi yürüttüğünüz için ve şimdiye kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı da her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Muhtarlık görevi ve makamı, son yıllarda önemi iyice artan bir makam. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya çok önem veriyor. Muhtarlarımızı da belli dönem içerisinde davet edip Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber oluyor ve sohbet ediyor. Muhtarlarımızın özlük haklarıyla ilgili son yıllarda ciddi düzelmeler var. İnşallah daha da güzel olacak ve muhtarlığın önemi artacak” ifadelerini kullandı.

19 Eki 2017 - 16:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.