Katı Atık Tesisi’nde ilk kazma 2020 yılında

Elbistan’la birlikte 4 ilçenin daha katı atıklarının toplanacağı Afşin Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi projesi için bu yıl içinde yapım ihalesine çıkılarak ilk kazmanın da 2020’de vurulması öngörülüyor.

Katı Atık Tesisi’nde ilk kazma 2020 yılında
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği tarafından Afşin'e yapılacak “Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi" projesi için 'ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı' yapıldı. Elbistan’la birlikte 4 ilçenin daha çöp sorununu ortadan kaldıracak Avrupa Birliği’nden 20 milyon Avroluk hibe destekli Katı Atık Entegre Tesisi’nin yenilenen ÇED Raporu’nun nihai olarak kabul edilmesiyle uygulama aşamasına geçildi. Afşin Kaymakamlığı konferans salonunda yapılan toplantıda ÇED süreciyle alakalı bilgi veren Çevre Mühendisi Sera Ünal, Afşin Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi projesinin nihai ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğunu söyledi.

Suluk mevkiine yapılacak Afşin Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi projesinden 5 ilçenin faydalanacağını belirten Çevre Mühendisi Sera Ünal, "Proje alanı yaklaşık 16,4 hektarlık kısmında II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi kurulacak ve her biri 3 hücreli 3 lottan oluşacak. Düzenli depolama sahasının toplam tahmini ömrünün 2 milyon 707 bin 820 metreküp kapasiteyle 28 yıl olması beklenmekte. Proje kapsamında kurulması planlanan düzenli depolama tesisinde kurulacak 3 lot, birinci lotun dolmasından sonra yeni lot teşkil edilecek” dedi.

Avrupa Birliği’nin 20 milyon Avro hibesi ile kurulacak tesiste Elbistan, Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçeleri ile bu ilçelere bağlı 215 yerleşim biriminden toplanan çöplerin ayrıştırıldıktan sonra bertaraf edilmesini öngörüyor. Tesise gelen evsel katı atıklar Mekanik Ayırma Tesisi’nde cinslerine göre ayrıldıktan sonra biyobozunur atıklar Kompost Tesisi’ ne yönlendirilecek; geri kazanımı mümkün olan atıklar türlerine göre ayrıştırılacak ve ekonomiye kazandırılacak. Düzenli depolama sahası, 5 ilçenin 28 yıllık çöpünü biriktirme kapasitesine sahip olacak. Ayrıca proje kapsamında Elbistan ve Göksun’da birer adet olmak üzere toplam 2 ayrı aktarma istasyonu düzenli depolama sahasının yapımından önce oluşturulacak ve faaliyete geçecek.

Yatırım bütçesi 127 milyon TL olması beklenen dev proje hayata geçince Elbistan çöp dağından kurtulacak. 5 ilçe ve 215 yerleşim yerine hizmet verecek bölgesel düzenli depolama ve bertaraf tesisi ile Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin vahşi çöp döküm alanları kapatılacak.

13 Haz 2019 - 15:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Duyarlı Vatandaş - Zoor dostuum Zoor hizmet beklemek hayaal hayal hele öncebir durmadan kazalara yol açan yapılmayan yollarımız öncelikle Elb.malatya, Elb. Göksun yolu yıllardan beri can almaya decam ediyor yeter artık yeeeteeer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 15:54
03

Serkan - Afşin belediye başkanı adam çalışıyor ihaleyi iş sahasını kapmış helal olsun adama bizde hizmet beklerken yatırım beklerken bir duyduk Pınarbaşı ndaki WC ücretsiz olmuş yatırım hizmet buysa millet ile dalga geçilse geçilse ancak böyle olur .yazık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 15:54
02

İhale - İhale derler iptal olur yok şu yok bu 2023 den sonra belki olur. Öngörmeyin yapın !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 15:54
01

Vatandas - Elbistana kurulması daha ıyi olur 120 tirilyon avrupa hibesiyle yapılacak tesisin elbistan halkına istihdam yaratır burda insanımız çalışır bu yatırımın elbistanda olması daha iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 15:54