KASKİ’den su tasarrufu ziyaretleri

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2016 yılındaki yağış miktarının ortalamanın altında gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak kuraklığın kendini iyiden iyiye hissettirmesi üzerine, içme suyu sorunu yaşanacak mahallelerde bir yandan çalışmalarına hız verirken, diğer yandan da kuraklık bilgilendirme ve su tasarrufu eğitimlerine başladı.

KASKİ’den su tasarrufu ziyaretleri
KASKİ’den su tasarrufu ziyaretleri
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2016 yılındaki yağış miktarının ortalamanın altında gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak kuraklığın kendini iyiden iyiye hissettirmesi üzerine, içme suyu sorunu yaşanacak mahallelerde bir yandan çalışmalarına hız verirken, diğer yandan da kuraklık bilgilendirme ve su tasarrufu eğitimlerine başladı.

İl genelinde kuraklık tehlikesi altında olduğu tespit edilen mahallelerde bilgilendirme toplantıları başladı. KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Onikişubat İlçesi Dadağlı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, kuraklık ve su tasarrufu ile ilgili bilgiler verdi.

Altunok, “Tasarruf, en büyük su kaynağıdır. Bizler KASKİ Genel Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç önderliğinde, vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu vermenin gayreti içerisindeyiz. Ancak 2016 yılı ilimiz açısından oldukça kurak geçmiş olup, Kahramanmaraş’ın metrekareye düşen yıllık yağış ortalaması 732 kg iken, bu yıl 340 kg yağış düşmüş durumdadır. Bu da ilimizdeki yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını olumsuz etkilemiştir. Kurum olarak, iklim şartlarından kaynaklı içme suyu sıkıntısı olan ve olacak mahallelerde il genelinde yeni sondaj kuyuları açarak, ilave kaynak çalışmaları yapmaktayız. Kaptaj, depo ve isale hatları ile birlikte yeni içme suyu şebekeleri tesis ediyoruz. Aynı zamanda kayıp ve kaçağı önlemek adına da gerekli tedbirleri almaktayız. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşmekte. Öncelikle suyun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlarımızın daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Unutmayalım! Tasarruf, en büyük su kaynağımızdır. Tasarruf sayesinde kuraklığın karşısında durabiliriz. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz içme suyunun, bahçe sulamalarında kullanılmamasını istiyoruz. Kaçak su kullanımının haksız olması nedeniyle her vatandaşımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir su arızası ve kaçak su kullanımı ile karşılaştıklarında, 185 Çağrı Merkezimizi arayarak bizlere bilgi vermelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

KASKİ Genel Müdürlüğü, tüm il genelinde içme suyu sorunu olabilecek mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek, broşürler dağıtıp, bilgilendirme toplantıları yaparak vatandaşları kuraklık ve su tasarrufu konusunda bilinçlendiriyor. Bu kapsamda 13 mahallede toplantılar tamamlandı. İçme suyu sorunu olabilecek diğer mahallelerde de bilgilendirmeler devam ediyor.

02 Ağu 2016 - 17:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Faruk ÖLKER - KASKİ çözüm üretmeyen ve iş bitirmeyen bir kurum olmasına rağmen sürekli basın da poz vermeyi seviyor.GÖKÇEK köyün de 15-20 gün bir hattın bağlı olduğu 4 eve su gelmedi.KASKİ ye müracak ettik dediler 185 i ara ihbar bırak.18/7/2016 da ihbar bıraktık olmadı 22/7/2016 da yeniledik olmadı.Biz pes ettik köyden göçtük ama diğer evler hala susuz.Akıl herkes de var ama su problemi can yakıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ağustos 17:13

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439