Karahasanuşağı Grup Yolu’nda mobil konkasör devreye girdi

Karahasanuşağı grup mahallelerinde yaşayan vatandaşların ilçe merkezine ulaşımları noktasında büyük önem arz eden 28 kilometre uzunluğundaki grup yolu...

Karahasanuşağı Grup Yolu’nda mobil konkasör devreye girdi
Karahasanuşağı Grup Yolu’nda mobil konkasör devreye girdi
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Karahasanuşağı grup mahallelerinde yaşayan vatandaşların ilçe merkezine ulaşımları noktasında büyük önem arz eden 28 kilometre uzunluğundaki grup yolunun genişletme çalışmalarında kullanılacak filler malzeme, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan seyyar konkasör ile yerinde karşılanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince 28 kilometre uzunluğa sahip Karahasanuşağı Grup Yolunda yol genişletme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların verimliliğini arttırmak ve daha hızlı ilerlemesini sağlamak amacıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce bölgeye gönderilen seyyar konkasör iş makinesi sahada çalışmaya başladı. Seyyar konkasör makinesiyle, Karahasanuşağı Grup Yolu’ndaki yol yapım ve onarım işlerinde elek altı, temel alt malzemesi üretimi yerinde yapılacak. 28 kilometrelik yolun genişletme ve asfaltlama aşamasındaki filler ve diğer altyapı malzeme ihtiyaçları, bu makine tarafından üretilecek.

Mobil konkasör iş makinesinin sahada hizmet vermesiyle birlikte AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Yol Şube Müdürü Yunus Emre Derinöz, sahadaki çalışmaları yerinde gördü. Burada çalışmalarda gelinen son nokta hakkında kapsamlı bilgiler alan Başkan Kısaca ve Demir, mahalle sakinleri ile de görüş alışverişinde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Yol Şube Müdürü Yunus Emre Derinöz, Karahasanuşağı Grup Yolu’nda toplam 11 iş makinesinden oluşan bir ekibin görev yaptığını söyledi.

Seyyar konkasör tesisinin günde 1500 ton üretim kapasitesinin olduğunu kaydeden Derinöz, “Bu bölgedeki yol çalışmalarında kullanacağımız mobil konkasörümüz günde 1500 ton malzeme üretimi yapıyor. Makinemiz kullandığı malzemenin işe yaramayan bölümlerini kendi bünyesinde ayırarak, asıl malzemenin daha kaliteli olmasını sağlıyor. Bu da yapacağımız yol çalışmalarının kalitesini yükseltiyor. Makinemiz, malzemeyi yerinde ürettiği için hem zamandan hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir ise, genişletme çalışmaları yapılan grup yolunun 10 mahalleyi birbirine bağladığını kaydetti. Çalışmaların ulaşım kalitesini ve yol standartlarını yükselteceğini hatırlatan Demir, “Karahasanuşağı Grup Yolumuz, Elbistan-Malatya yolundan itibaren Armutalan Mahallesi’ne kadar 30 kilometre uzunluğa sahip. Bu yol, 10 mahalle tarafından kullanılıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin ekipleri şuanda bu yolda genişletme çalışmaları sürdürüyor. Yolun genişliği 10 metreye ulaşacak. Hem genişletme hem de altyapı çalışmaları ile asfalt dökümünde kullanılacak filler malzemenin yerinde temini için mobil konkasör kurulumu tamamlandı. Şuanda da taş üretimine başladık. Bu çalışmaları yerinde gördük ve mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalar bitecek. Hemşerilerimiz de standardı yükseltilmiş bir yola kavuşacak. Bizlere bu noktadaki desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca da, ilçeye hizmetin en iyisinin kazandırılması noktasında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Başkan Kısaca, şöyle konuştu:

“Elbistan’ımızdaki mahallelerimizin yol, su gibi alt ve üstyapı ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hem mahalle muhtarlarımız hem de vatandaşlarımızla birebir temas halindeyiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepler, Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerine derhal iletiliyor ve gerekli bilgilendirmeler yapıyor. Belediye meclis üyelerimizin desteği ile sağladığımız koordinasyon sayesinde sorunlara hızlı çözümler üretebiliyoruz. Elbistan’ımız ve hemşerilerimiz hizmetin en iyisine layıktır. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu gün de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin Karahasanuşağı Grup Yolu’ndaki çalışmalarını yerinde gördük. Burada hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Mobil konkasör tesisi çalışmalara başladı. İnşallah en kısa sürede asfalt dökümü de başlayacak. Genişletilen grup yolunda vatandaşlarımızın hem mal hem de can güvenliği sağlanmış olacak. İlçemiz genelindeki hizmetlerden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a, tüm personele ve çalışanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri ise, söz konusu grup yolunun bölge için önemine değinerek, “Bu yoldaki çalışma bizleri mutlu etti. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dediler.

18 Eyl 2017 - 10:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

çiçek Mahallesi - İmece beton santrelinin orada yolla çok kötü

bu tarafa da bir bakın artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 10:25
01

Mehmet - Söğütlü kasabası geçit mahellesinin yolları yazın tozdan kışın camurdan gecilmiyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 10:25