Karaelbistan Höyüğü, I. Derece Sit Alanı ilan edildi

Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde bulunan Karaelbistan Höyüğü, Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda I. Derece Arkeolojik Sit Alanı tescillendi.

Karaelbistan Höyüğü, I. Derece Sit Alanı ilan edildi
Karaelbistan Höyüğü, I. Derece Sit Alanı ilan edildi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde yer alan ve Hititler döneminden kaldığı düşünülen Karaelbistan Höyüğü’nün I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillenmesini öngören kurul kararı, 18 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kahramanmaraş Müzesi’nin Karaelbistan Höyüğü ile ilgili tescil talebini olumlu buldu. Kurul, höyüğün I. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmesiyle ilgili kararını ise 21 Şubat 2018’de aldı.

Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda:

“Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Karaelbistan (Osmangazi) Mahalle sınırları içinde yer alan Kahramanmaraş Müzesince tescili talep edilen Karaelbistan Höyüğün, Kahramanmaraş Müzesinin tescil talebine yönelik Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 19.10.2017 tarih ve 3925sayılı yazısı ve eki olan Uzman raporu, Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 07.12.2017 tarih ve E.3114157 sayılı yazısı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün 08.01.2018 tarih ve E.744 sayılı yazısı okundu, konunun ekleri ve işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi, Karaelbistan (Osmangazi) Mahalle sınırları içinde yer alan Karaelbistan Höyüğün, Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü uzmanları raporu doğrultusunda 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 6. maddesi kapsamında sayılan alanlardan olması nedeni ile aynı kanunun 7. maddesi gereğince kararımız eki sit haritasında sınırları belirtildiği şekli ile I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilinin edilmesine olumlu, alana ilişkin hazırlanan Sit fişinin Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmeliğin 5. Maddesine uygun şekilde hazırlanmadığı görüldüğünden söz konusu Yönetmeliğin ilgili maddesine uygun olarak Kahramanmaraş Müze Müdürlüğünce yeniden hazırlanarak Kurulumuza iletilmesine, alanda Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 658 sayılı ilke kararında belirtilen I. Derece Arkeolojik Sit Alanlarında Koruma Kullanma Koşulları hükümlerinin geçerli olduğuna karar verildi” denildi.

19 Mar 2018 - 17:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

☆☆ - @göçmen zobasi bulunmadigini nerden biliyorsun ki ? Koçum benim.. :))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 17:57
02

Elbistanlı - delik deşik edilip, talan edildikten sonra neye yarar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 17:57
01

Gocmen zobasi - Simdi o degilde buralari ne kazmislardir varya, altin bulup bir anda zengin olacaklardi kocum benim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 17:57