Kanser hastası adamın feryadı

Kahramanmaraş’ta inşaatta çalışırken felç geçirdikten sonra ilik kanseri teşhisi konulan 57 yaşındaki Ali Külek’in hayatı karardı. Eşiyle birlikte kiralık evde yaşayan Külek, hiçbir gelirleri olmadığı için perişan olduklarını...

Kahramanmaraş’ta inşaatta çalışırken felç geçirdikten sonra ilik kanseri teşhisi konulan 57 yaşındaki Ali Külek’in hayatı karardı. Eşiyle birlikte kiralık evde yaşayan Külek, hiçbir gelirleri olmadığı için perişan olduklarını söyleyip gözyaşı döktü. Emekli olması için de 13 bin lira paraya ihtiyaçları olduğunu belirten Ali Külek, yetkililerden yardım bekliyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’ndeki bir evde kirada oturan 5 çocuk babası Ali Külek, daha önce inşaat işlerinde çalıştığını belirterek, "Bir felç geçirdim, ardından ilik kanseri teşhisi konuldu. Böbrek yetmezliğim olduğu için ilik nakledemiyorlar. Evime 600 lira kira veriyorum. Suyumu, elektriğimi hepsini kestiler. 2 senedir kiramı ödeyemiyorum. Başımı sokacak bir ev istiyorum. Okul çağında çocuğum var onu bile okula gönderemiyorum" dedi.

Emekli olması halinde az da olsa maddi anlamda bazı sıkıntıları aşacağını söyleyen Külek, “Emeklilik için geçen sene hesaplattırdım 13 bin Türk Lirası para istediler. Asgari borçlanması bu kadarmış. Bu sene de daha hesaplattırmadım. Bir ümidim kalmadığı için hesaplatmıyorum artık. Bütün yardımseverlerden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım bekliyorum. Başımı sokacak bir ev istiyorum” şeklinde konuştu.

Ali Külek’in eşi Ayşe Külek ise eşini emekli etmek için uğraştıklarını ifade ederek, “Kapı çalmadığımız yer kalmadı. Kızımla valiliğe kadar gittim. Topal topal zorla çıktık. Eşim hastalanınca onu emekli etmek için başvurdum. Uğraştım uğraştım bir sonuç yok. Valilik ’fona git ismini durumunu bildir’ dedi. Fona bildirdim 4 aydan 4 aya bir para veriyorlar. O da kavuşmuyor. İlacını mı alayım, ev kirasını mı vereyim, faturaları mı ödeyeyim, giyeceğini mi alayım bilmiyorum” diye konuştu.

Ali Külek’in arkadaşları da hayırsever iş adamlarına çağrıda bulunarak, yaşanan sorunun çözümü için destek istediler.

02 May 2017 - 10:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Vatandaş - Ufak ta olsa yardim etmek istiyorum nasil ulasabilirim gazetenizin guveninirligine inaniyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 10:51
04

Elbistanlı - Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızı haber yapıp toplumsal konularda duyarlı olduğunuz için tüm Elbistanın Sesi Gazetesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yalnız bu tür haberleri yaparken haberin içeriğine birde yardıma muhtaç kişilerin banka hesap numaralarını da eklerseniz daha güzel olur diye düşünüyorum. 5-10 TL derken damlaya damlaya göl olur ve ihtiyacı olan kardeşlerimizin derdine derman olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 10:51
03

ELBİSTNLI - Allah yardım etsin Allahım şifalık versin ama mcam kendini acındırıyor öncelikle devletimz onkolojı hastasıoldugu için eşine bakıcı maşı baglıyor sonuçd bunlar onkolojı hastası 13 bın lira yardım beklyor onude devlet bankaları emek liolacak kişilere zzaten kıredi olark veriyor ha bunları neden yazma ihdyaı duyum benmde yakınm başıda aynı hastalık var ama devlet maaşa bagladı bunlarsadece kendini acındırmadır bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 10:51
02

GÖKHAN - ALLAH'IM yar ve yardımcınız olsun inşAllah her şey gönlünüzce olur ALLAH'IM dualarinizi kabul etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 10:51
01

vatandaş - Keşke valilik izniyle bir yardım kampanyası başlatılsa da bir şeyler yapabilsek...üç beş derken emekli olacak parası birikirdi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 10:51